Afganistaniečių pajėgos bandė atkovoti Spin Boldaką, kai patekęs į Talibano kryžminę ugnį žuvo Danishas Siddiqui, „Reuters“ sakė karininkas.

Agentūra pranešė, kad D. Siddiqui, Indijos pilietis, šią savaitę buvo su afganistaniečių specialiosiomis pajėgomis Kandahare.

„Skubiai siekiame daugiau informacijos, dirbame su pareigūnais regione“, – sakoma „Reuters“ prezidento Michaelo Friedenbergo ir vyriausiosios redaktorės Alessandros Galloni pareiškime.

„Danishas buvo iškilus žurnalistas, atsidavęs vyras ir tėvas, labai mylimas kolega. Mintimis esame su jo šeima šiuo baisiu metu“, – sakoma jame.

„Reuters“ nurodė, kad D. Siddiqui anksčiau pranešė, kad per kovas šrapnelis jį sužeidė į ranką.

Jam buvo suteikta medicininė pagalba, kai Talibano kovotojai atsitraukė iš mūšio Spin Boldake.

Agentūra nurodė negali nepriklausomai patvirtinti detalių.

D. Siddiqui priklauso komandai, 2018 metais gavusiai Pulitzerio premiją už apybraižos žanro fotografiją. Premija buvo paskirta už rohinjų pabėgėlių krizės dokumentavimą.

Agentūra sakė, kad D. Siddiqui jai dirbo nuo 2010 metų ir rengdavo reportažus apie karus Afganistane ir Irake, rohinjų pabėgėlių krizę, Honkongo protestus ir Nepalo žemės drebėjimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)