„Jai buvo leista išvykti tik tada, kai lėktuvas išskrido. Bomba nerasta“, – informavo Olgos Tokarczuk fondas.

„S. Aleksijevič turėjo atvykti į Vroclavą vakar prieš vidurnaktį. Vėlai vakare sužinojome, kad ji buvo areštuota Berlyno oro uoste, įtarus, jog turėjo bombą. Jai buvo leista išvykti tik tada, kai pakilo lėktuvas. Bomba nebuvo rasta“, – Olgos Tokarczuk fondo atstovai rašo feisbuke.

„Lukašenkos stiliaus istorija. Berlyno oro uoste savo pagrindinį bagažą atidaviau patikrinti. Staiga konvejeris sustojo, daiktus ėmė tikrinti dar kartą. Oro uosto tarnybos darbuotojas paėmė mano krepšį, įtariai į jį pasižiūrėjęs dar kartą patikrino naudodamas kitą įrangą. Ir tada informavo ketinąs apžiūrėti mano daiktus nuodugniai. Aš sakau: pirmyn. Norėjau jam padėti, bet krepšį tarnautojas atidarė pats. Tik atidaręs staigiu judesiu jį numetė“, – portalui polsatnews.pl nušvietė įvykį S. Aleksijevič.

Neatsiprašė, nekomentavo

Kaip pasakojo rašytoja, ilgą laiką išvis nieko nevyko, tik vėliau viena oro uosto darbuotojų pasakė, kad jos laukia policija. Pareigūnams atvykus, Nobelio premijos laureatės daiktai buvo dar kartą patikrinti. „Jie viską patikrino, bombos nebuvo, pasakė, kad galiu eiti. Neatsiprašė, nekomentavo. Iki išvykimo buvo likusios 5 minutės. Aš neturėjau galimybės išskristi“, – sakė S. Aleksijevič.

Nobelio premijos laureatė vyko į renginį „S. Aleksijevič ir Olgos Tokarčiuk protestas“. Organizatoriams pavyko autorę į Lenkiją atvežti automobiliu.

S. Aleksijevič prisipažino, kad niekada anksčiau nebuvo atsidūrusi tokioje situacijoje. „Šie žmonės jaučia neribotą galią ir žino, kad dėl to nepatirs jokių pasekmių“, – situaciją komentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (607)