Leidinyje pristatoma per 40 kūrėjų, sutikusių pasidalinti savo pandemijos metu sukurtais tekstais ir vaizdais. Pastarieji įamžina asmenines, o kartu ir visuomenines, aktualijas, patirtis, susijusius jausmus bei, kartais, kiek komiškus buities epizodus.

Idėja eilėraščiais ir iliustracijomis dokumentuoti ypatingo istorinio laikotarpio patirtis kilo iš nuojautos, kad nepaprastus laikus galima atsiminti ir pažinti ne tik iš kasdienybės, bet ir iš meninės kūrybos. Taigi, 2021 m. kovo mėnesį paskelbtas atviras kvietimas prisidėti prie bendros karantino kūrybos rinktinės.

Viena iš savo veiklos krypčių muziejus laiko pradedančiųjų kūrėjų telkimą. Pats Vincas Mykolaitis-Putinas, dėstęs universitete, savo autoritetu dengė ir globojo neoficialias literatūrines popietes, kurių metu studentus kvietė pasidalinti savo kūryba. Šią tradiciją perėmė ir muziejus, rengdamas pradedančiųjų kūrėjų „Literatų svetaines”. Karantino metu tokie susitikimai persikėlė į virtualią erdvę. Siekiant juos įamžinti, kilo idėja paskelbti atvirą kvietimą dalintis savo kūryba ir sukurti bendrą leidinį.
Leidinyje publikuoti įvairūs autoriai – ir vidurinės mokyklos moksleiviai, ir žinomi menininkai, ir garbaus amžiaus senjorai. Kūryba muziejų pasiekė iš visos Lietuvos – nuo Švėkšnos iki Didžiasalio.

Muziejaus darbuotojų teigimu: „Kūriniai vieni kitus papildo, kartais netikėtais būdais dera tarpusavyje. Tikimės, kad skaitytojai maloniai nustebs susidūrę su pažįstamomis patirtimis. Spalvotas ir žaismingas leidinio formatas neprimena sunkiasvorės ir senos kronikos. Veikiau priešingai – trikdantį laikotarpį kviečia prisiminti su šypsena“.

„Karantino kronikų“ leidybai pasirinktas konceptualiai karantinui tinkamiausias formatas – elektroninis. Pastarasis užtikrina ne tik platų prieinamumą, bet ir galimybę ateityje būti pildomam.

Šiuo metu „Karantino kronikas“ galima peržiūrėti ir atsisiųsti muziejaus internetiniame puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)