Numatomi steigėjai - Vilniaus miesto savivaldybė ir visuomeninė organizacija Alternatyvus meno centras "Užupis-2". "Užupio meno inkubatorius" (UMI) numato įrengti kūrybines dirbtuves, sutvarkyti aplinkinę teritoriją ir panaudoti vietovaizdžio ypatumus taip, kad ši vieta taptų vienu iš vilniečių bendravimo centrų.

UMI veiklą numatoma sieti su Užupio bendruomenės iniciatyvomis, pabrėžiant rajono kultūrinį savitumą. Bus platinama informacija apie Užupį kaip savitą Vilniaus kampelį, kuriamas interneto puslapis, spausdinama Užupiui atstovaujanti literatūra. Planuojama organizuoti Užupiui atstovaujančius renginius, kursus, paskaitas, kurti atributiką, papuošti ir įprasminti aplinką.

Naujoji įstaiga ketina sudaryti sąlygas jauniems pradedantiems Vilniaus menininkams kurti Užupyje. UMI administracija ne ilgesniam kaip 3 metų laikotarpiui savo valdomose patalpose numato suteikti kūrybinį plotą jauniesiems menininkams. Be to, norima suteikti galimybes pristatyti savo požiūrį tiems kūrėjams, kurių saviraiška netelpa tradiciniuose rėmuose ar nėra pakankamai subrendusi didelėms ekspozicijų salėms.

UMI numato rengti parodas, supažindinančias su Vilniuje gyvenančių ir kuriančių dailininkų kūryba, pasaulio kultūros ir meno pasiekimais, propaguoti lietuvių bei kitų kraštų kultūrą ir papročius. Bus siekiama sudaryti sąlygas Užupio gyventojams realizuoti savo kūrybinius poreikius, rūpintis jų kultūriniu poilsiu ir pramogomis, organizuoti jiems įvairius kursus, paskaitas. Bus sudarytos sąlygos paaugliams ir beglobiams vaikams dirbti, mokytis, sportuoti, dalyvauti meninėje, kūrybinėje veikloje, rūpintis jų estetiniu lavinimu, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją