„Pikų dama“ – tai paslaptingiausias ir mistiškiausias Aleksandro Puškino kūrinys. „Pasirinkti šią istoriją mane paskatino noras pažinti ir suprasti aistringą, ir kartais ribinę, vyro prigimties pusę. Mano manymu, panašūs scenarijai tampa augančia problema šiandieninėje visuomenėje, kuomet greitos laimės paieškos sugriauna puoselėtas vertybes, santykius, šeimas. Kodėl ši žmogaus silpnybė, ši iliuzija yra tokia stipri, kodėl ji apakina ir to nesustabdo net skaudžiausi praradimai? Ar vaikščiojimas ties riba yra neišvengiamas vyriškumo įrodymas? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėju šiame spektaklyje“, – dalinasi režisierė-choreografė Anželika Cholina.

Spektaklyje „Pikų dama“ Anželika Cholina sujungė Aleksandro Puškino apysakos siužetą ir Modesto Čaikovskio libretą operai, siužetą išvystė ir papildė autorinėmis idėjomis ir scenomis, kad istorija įgautų dar daugiau šiuolaikiško prasminio skambėjimo, gylio ir dramatizmo.

Spektaklio muzikinė partitūra – P. Čaikovskio, S. Rachmaninovo ir S. Prokofjevo simfoniniai kūriniai, kuriuos į vientisą muzikinį audinį sukomponavo režisierė Anželika Cholina. Žinomi klasikinės muzikos kūriniai įgavo naują skambesį, kai kurie iš jų papildyti savitais garsais taip sustiprinant istorijos mistinę pusę.

Prie spektaklio pastatymo prisidėjo daug itin talentingų ir profesionalių kūrėjų ir atlikėjų: ilgametis choregrafės kūrybos partneris, scenografas – Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė – Olga Filatova. Spektaklyje pagrindinius vaidmenis sukūrė vedantieji LNOBT baleto solistai – Jonas Laucius, Olesia Šaitanova bei A|CH teatro solistai – Beata Molytė ir Rokas Spalinskas. Pirmą kartą A|CH teatro spektaklyje šoks Ema Lavrenovaitė ir Neila Lavrenovaitė bei Kauno muzikinio teatro baleto artiste Sandra Lavrenovaitė.

Originalūs režisūriniai sprendimai ir kupina emocijų šokio kalba, šiam spektakliui suteikia dar daugiau dramatizmo ir įtampos, kurioje išradingai kuriami personažų likimai. Šį kartą nebus pralošusių ar laimėjusių. Visi personažai yra savaip nelaimingi, nes kiekvienas situaciją mato savaip, turi savus lūkesčius, kurie dažnai prasilenkia.

„Džiaugiamės, kad po 17 mėnesių pertraukos, į pirmuosius spektaklius Kaune (liepos 12 d.) bei Vilniuje (liepos 19 d.) bilietai jau yra parduoti. Liepos 18 d. paskelbėme papildomą spektaklį Valdovų rūmuose, kuris taip pat susilaukė gausaus žiūrovų susidomėjimo. Premjera šią vasarą dar bus pristatyta Palangos koncertų salėje liepos 23 d. ir Šiauliuose Chaimo Frenkelio vilos festivalyje rugpjūčio 4 dieną. Esame laimingi, kad žiūrovas pagaliau išvys spektaklį, o spektaklis – žiūrovą“, – dalinosi A|CH teatro direktorė Greta Cholina.

Šokio spektaklio „Pikų dama“ kūrybinė grupė:

Režisierė ir choreografė Anželika Cholina

Scenografas Marijus Jacovskis

Kostiumų dailininkė Olga Filatova

Šviesų dailininkas Tadas Valeika

Garso režisierė Kristina Juškevičiūtė

Šukuosenų ir girmo dailininkė Dalia Žakytė-Bučinė

Šoka:

Germanas Jonas Laucius

Grafienė Beata Molytė

Liza Olesia Šaitanova

Kunigaikštis Jeleckis Rokas Spalinskas

Polina Sanda Lavrenovaitė

Ema Lavrenovaitė

Neila Lavrenovaitė.

Premjera:

Liepos 12 d. Girstučio rūmuose, Kaune

Liepos 18 d. Valdovų rūmuose, Vilniuje

Liepos 19 d. Valdovų rūmuose, Vilniuje

Liepos 23 d. Palangos koncertų salėje

Rugpjūčio 4 d. Chaimo Frenkelio Vilos festivalyje, Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)