Išeiginės tądien neturės ir žinoma aktorė Regina Varnaitė, dirbsianti Grūto parko Informaciniame centre.

"Šventei suplanavome įvairiausių pramogų su muzika, šokiais bei žaidimais", - Eltai sakė parko įkūrėjas ir už tai alternatyvia Nobelio premija JAV Harvardo universitete apdovanotas verslininkas Viliumas Malinauskas.

Jis sakė negalįs nuspėti, kiek svečių susirinks į vienerių metų Grūto parko gimtadienį ir patvirtino nesiuntęs kvietimų aukštiems pareigūnams. "Jeigu norės - patys atvažiuos", - buvo lakoniškas verslininkas. Planuojama, kad balandžio 1-osios rytą Melagių dienos šventę pradės liaudies muzika ir vario dūdos, po kurių į liaudį kreipsis Leninas.

Šūkiu "Visų šalių melagiai, vienykitės!" pažymėtos pokštų šventės proga parke "atgims" ne tik Vladimiras Iljičius, bet ir Stalinas, bus pademonstruoti Nadeždos Krupskajos bei Felikso Dzeržinskio nuotykiai, pasistengta išgirsti liaudies balsą ant "bačkos", pasakojantį sovietinius anekdotus ir linksmus nuotykius.

Į šventę atvažiuoja nusipelnęs "čiastuškų" ansamblis "Azarnyje", taip pat koncertuos Artūro Zakarausko estrados teatras. Pokštus pasakos ir kitas žinomas Lietuvos humoristas Juozas Zavaliauskas. Tuo tarpu aktorė R.Varnaitė bus įdarbinta sovietinių skulptūrų parko Informaciniame centre.

Kadangi šiemet pokštų diena sutampa su antrąja Velykų diena, šventėje atsiras vietos ir velykinių margučių ridenimui. Skulptūromis išgarsėjęs Grūto parkas savo sovietinių reliktų kolekciją šiemet papildys ir paveikslų ekspozicija.

"Juos surinkome iš visur po truputį. Malonu, kad su Grūto parku pradėjo bendradarbiauti Nacionalinis dailės muziejus, Kauno Karo muziejus bei kiti", - sako V.Malinauskas.

20 hektarų buvusių pelkynų užimančiame Grūto parke yra pastatyta daugiau kaip 70 sovietmečio skulptūrų, surinktų iš visos Lietuvos. Investicijos į šį projektą jau artėja prie 5 mln. litų ribos.

Šiemetinį sezoną parkas atidaro dar vieną kavinę, nes plūstančių lankytojų nespėjo aptarnauti 100 vietų turinti senoji. Naujoji kavinė bus vasaros tipo, joje ketinama patiekti greitai paruošiamą maistą.

Uogų, grybų supirkimu, konservavimu bei prekyba užsiimančios bendrovės UAB "Hesona" vadovas puoselėja dar vieną originalų projektą - Dzūkijoje netoli Seirijų miestelio ketina įrengti beveik 100 hektarų dydžio pramogų ir poilsio kompleksą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją