Ta proga Lukiškių aikštėje rodoma Europos humanitarinio universiteto studentų meno instaliacija „Narvas“.

Penktadienį Lietuvos rusų dramos teatre įvyks Andriaus Sauliaus Dyryalos režisuoto spektaklio „Trečioji pamaina“ premjera pagal Pavelo Pryazhko pjesę. Spektaklyje vaidina aktoriai iš Gardino.

Šeštadienio vakarą šalia Baltojo tilto esančioje fanų zonoje bus rodomas Aleksėjaus Polujano dokumentinis filmas „Drąsa“, po jo vyks vieša diskusija apie meno vaidmenį per protestus Baltarusijoje.

Šeštadienį ir sekmadienį planuojamos meno dirbtuvės „Atvirukai politiniams kaliniams“.

Savaitę užbaigs sekmadienio vakarą numatytas koncertas „Kultūra stipresnė už diktatūrą“, skirtas paremti represijų aukas Baltarusijoje. Koncerto metu vyks teletiltas su kitais miestais taip pat mininčiais Pasaulinę baltarusių kultūros savaitę.

Po pernai rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais, Baltarusiją kelis mėnesius purtė beprecedenčiai masiniai protestai. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas ir šeštą kadenciją užsitikrino Aliaksandras Lukašenka.

Minsko režimas ėmėsi brutalių priemonių protestų judėjimui nuslopinti. Buvo areštuota per 35 tūkst. žmonių, keli protestuotojai žuvo, o visi pagrindiniai A. Lukašenkos oponentai buvo įkalinti ar priversti pasitraukti į užsienį.

Daugiau kaip 400 protestuotojų buvo skirtos griežtos laisvės atėmimo bausmės.

Baltarusijos žmogaus teisių organizacija „Viasna“ teigia, kad šiuo metu šalyje yra 534 politiniai kaliniai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)