Komisijos nariai darbus atrinkinėjo nuotoliniu būdu, nesitardami tarpusavyje. Jie skyrė balus ir per kelis turus buvo išrinktas nugalėtojų trejetukas, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Pirmoji vieta atiteko Virgilijaus Usinavičiaus nuotraukų serijai, kurioje vaizduojami atlaidai. Nuotraukos darytos pernai, o pats autorius pripažino, kad jas kūrė dvi dienas – Kryžių kalno atlaiduose ir Žemaičių Kalvarijoje.

V. Usinavičius nėra šios temos naujokas: autorius jau kelerius metus savo laiką skiria fiksuodamas nuotraukas religijų tema. Yra pelnęs pripažinimą laimėdamas „Auksinį kadrą“ Lietuvos spaudos fotografų konkurse.

Laureato nuotraukos darytos juostiniu, panoraminiu fotoaparatu. Todėl neretas žiūrovas pagalvoja, kad jos yra dirbtinai sujungtos, nes visos yra horizontalios ir pakankamai plataus formato. Tačiau tai tik iliuzija, visos jos kurtos išskirtinai analoginiu būdu, nenaudojant jokių specialiųjų efektų ar kompiuterio pagalbos.

Paklaustas, kodėl nesirenka skaitmeninio fotoaparato, V. Usinavičius atviras: „Nustojau ir telefonu fotografuoti, su „skaitmena“ turi galimybę daryti daug kadrų, daug pakartojimų, paskui juose pasimeti. Fotografuodamas į juosteles turi tam tikrą kadrų kiekį, juosta ne begalinė. Mąstai, kada spausti užrakto mygtuką, ką fotografuoti, o ko ne. Fotografuoji konkretų darbą. Jeigu žiūrėdamas negatyvus pamatai, kad nepataikei, vadinasi, kitą kartą labiau teks galvoti“.

Norintys gyvai išvysti kitus Virgilijaus darbus tą gali padaryti medinėje Kernavės koplytėlėje. Joje šiuo metu eksponuojama 7 darbų paroda.

Antrosios vietos laimėtoju tapo Ramūnas Danisevičius, kuris nufotografavo kunigą Ričardą Doveiką statomoje bažnyčioje.

Ričardas Doveika

Alfredas Pliadis tapo trečiuoju laureatu. Jis įamžino Rasos šventės Rumšiškėse akimirką.

„Pandemija sunkino šios, gilias tradicijas turinčios šventės vyksmą. Tačiau entuziastai šventė tikrai nuoširdžiai“, – sakė A. Pliadis.

Rasos šventė Rumšiškėse

Pasibaigus konkursui 40 geriausiųjų konkurso darbų įgis materialų pavidalą parodos forma, kuri keliaus po skirtingas Lietuvos vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)