Aktorė sutiko pasidalinti įrašu ir su portalo „Delfi“ skaitytojais.

„Įstabioji ir graudžioji mano „koronos“ istorija arba „Toks gyvenimas“…

Taip, padidinau tą per Panoramą skelbiamą statistiką. Užsikrėčiau… Per spektaklį. Kolegė sirgdama atėjo vaidinti. Sakė, jog blogai jaučiasi. „Ai, gal koks virusiukas“, – cituoju, sėdėdama šalia nėščios kitos kolegės. Nesiplėsiu apie visas „kančias“, medikai teigia, jog tai lengva forma, nes plaučiai sveiki. Ir tai svarbiausia. Šiandien pirma diena, kai temperatūra jau nebešoka virš 39.

Vakar, gulint Santariškėse po lašeline, minėta kolegė skambino (apraminti savo sąžinės, matyt). „O ką man reikėjo daryti? Aš pasijutau blogai tik atėjusi į teatrą. Pajutau, kad suka sąnarius ir silpna. Ar man ką, bėgti lauk reikėjo? Spektaklį nuimti?“

Akimirksiu pasijutau taip, lyg kad mano sveikata (ar net gyvybė) kur jau ten, 0 vertės, kad dabar čia žmogus „bėgtum“… O ir aktorinis instinktas liepia išsaugoti spektaklį bet kokia kaina. Maždaug, esu ta „maža dalelė“, kurią lengva ranka buvo galima paaukoti vardan „didesnio gėrio“.

Nesumojau atsakyti, kad reikėjo bent kaukę užsidėti, besėdint sausakimšoj mažutėj grimerinėj, kur net lango neatidarysi, nes jo nėra…

„Suprask, toks gyvenimas! Taip kažkodėl turėjo atsitikti!“ Po 7 dienų su aukšta temperatūra, tikrai smegenys nesuveikia kaip reikiant, bet tolumoj nutuokiu, kad panašu į atsakomybės permetinėjimą... tokioms abstrakcijoms, kaip „gyvenimas“.

Ir išties – reikėjo bėgti ar nereikėjo? (Bėgti ar nebėgti?! Štai kur klausimas).

Dėl pilno vaizdo dar reikia pridėti iki dešimties „nuplaukiusių“ mano ir vyro darbų su finansiniais nuostoliais. Kad negaliu prisijungti prie vykstančių priešpremjerinių repeticijų.

Neskiepytą anytą, pas kurią praleidau patį ligos piką. Mažą vaiką man ant rankų per tas dienas, jos ilgiausią saviizoliaciją (nes vaikų ilgesnė).

Tarkim, tas „gyvenimas“ panoro, kad tik aš viena užsikrėsčiau. Bet juk lygiai taip pavojuje buvo visi aktoriai, aptarnaujantis personalas, o gal net ir žiūrovai pirmose eilėse…

Žodžiu, būkim sveiki! Vasarą virusas duoda pailsėt, sakė vakar gydytoja Santariškėse. O aš viliuosi, kad jau ryt bus ta nuostabi diena, kai karšta bus tik iš išorės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)