„Po ilgos, praktiškai poliarinės žiemos, po ilgų pandemijos mėnesių mums šiemet norisi švęsti „Kiną po žvaigždėmis“ ryškiai ir įspūdingai. Žiūrėti filmą lauke – unikali patirtis, kuriai reikia ir ypatingų filmų. Weso Andersono kuriamas kino pasaulis būtent toks, ypatingas – čia netikėtais amplua pasirodo aukščiausios prabos aktoriai, čia melancholija dera su ironija, o kiekvienas kadras yra tobulos simetrijos ir spalvų derinys. Weso Andersono filmai yra tarsi juvelyro gaminti pyragaičiai – tobuli savo išore, nepamirštami vidumi“, – pranešime žiniasklaidai cituojama „Kino po žvaigždėmis“ vadovė Andrė Balžekienė.

Wesas Andersonas – autorinio kino atstovas, vienas originaliausių ir kūrybiškiausių JAV kino kūrėjų, kurio estetikos neįmanoma supainioti su niekuo kitu. Režisierius garsėja savo unikalia stilistika, jo kūryba neatsiejama nuo sentimentalios ironijos, jam būdingo lyrizmo, pastelinių spalvų dominavimo. Wesas Andersonas, dar karjeros pradžioje pakrikštytas „kitu Martinu Scorcese“ (taip įvardino pats M.Scorcese) nominuotas net 15-ai „Oskarų“, apdovanotas „BAFTA“ bei „Auksinių gaublių“ apdovanojimais. Režisieriaus kūrybos gerbėjai – subtilaus humoro jausmo nestokojantys, originalias dekoracijas, kostiumus, spalvas ir personažus vertinantys kino mylėtojai.

Programoje – trys įsimintiniausi Weso Andersono filmai: spalvingas ir subtiliu juoduoju humoru apipintas atidarymo filmas „Viešbutis „Didysis Budapeštas“, dvasinga filosofinė nuotykių komedija „Kelyje su „Dardžylingu“ ir ryškiausiomis Holivudo žvaigždėmis spindinti komedija „Tenenbaumai“.

Weso Andersono filmų ciklas „Kinas po žvaigždėmis“ programoje – puikus būdas ne tik susipažinti su režisieriaus kūryba jį atrandantiems, bet ir pakartoti kūrėjo šedevrų peržiūras prieš pasirodant naujausiam režisieriaus filmui „Siunta Prancūzijai“ (angl. „The French Dispatch“). Šio premjera numatyta Kanų kino festivalyje, o kino teatrus filmas pasieks rudenį.

„Kinas po žvaigždėmis“ Vilniaus Valdovų rūmų kieme žiūrovų lauks kiekvieną darbo dienos vakarą iki pat rugpjūčio 27 d. Visa renginio programa bus atskleista netrukus.

Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, bilietas į „Kinas po žvaigždėmis“ filmų seansus galioja tik su Galimybių pasu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)