„Metų koncertas!“ – toks šūkis jau lydi šio laukiamiausio 2020 ir 2021 m. Vilniaus festivalio koncerto reklamą. Du kartus atidėtas, tikėkimės, jis pagaliau tikrai įvyks, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Vienas ryškiausių šių dienų dainininkų, amerikiečių baritonas Thomas Hampsonas, kurį „Metropoliteno“ operos gildija skambiai tituluoja „Metropoliteno meistru“ („Met Mastersinger“), – neabejotina Vilniaus festivalio megažvaigždė. Solisto karjeroje – daugiau kaip 80 operinių vaidmenų, kuriuos jis atlieka viso pasaulio operos teatruose, jo diskografijoje – daugiau kaip 170 albumų, kurie ne kartą buvo nominuoti arba pelnė tokius prestižinius apdovanojimus kaip „Grammy“, „Edison“ ar „Grand Prix du Disque“!

Th. Hampsonas buvo Niujorko filharmonijos kviestinis ir reziduojantis menininkas – pirmasis šios garsiosios organizacijos istorijoje. Greta intensyvios operinės veiklos solistas rengia ir kamerinės muzikos programas, jo repertuare – gausybė vokiečių lied, Beethoveno ciklas „Tolimajai mylimajai“, Mahlerio dainos, įvairiaspalvė Amerikos kompozitorių vokalinės muzikos retrospektyva, todėl neretai šis dainininkas vadinamas „dainos ambasadoriumi“.

Be to, koncertuose T. Hampsonas į rankas ima ir batutą. Tad ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos rengiamame koncerte jis meistriškai suderins šiuos du – dainininko ir dirigento – amplua.

Koncerto Vilniuje numatytai programai Th. Hampsonas pasirinko monografinį austrų kompozitoriaus Gustavo Mahlerio simfoninės ir vokalinės muzikos repertuarą: pramaišiui su ištraukomis iš simfonijų skambės dainos iš „Stebuklingojo berniuko rago“.

Beje, dainas ketinama atlikti ne kompozitoriaus sumanyta eilės tvarka – T. Hampsonas dainas išdėsto vadovaudamasis menine intuicija ir originalia šio sumanymo koncepcija.

Programa bus atlikta su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas).

Thomo Hampsono ir LNSO koncertas vyks rugpjūčio 19 d., ketvirtadienį, 19 val. Lietuvos nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje. Bilietais jau prekiaujama (anksčiau įsigyti bilietai galioja).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)