Leidykla šią vasarą rekomenduoja rasti laiko skaityti ir garantuoja, kad tikrai bus iš ko rinktis net ir išrankiausiam skaitytojui, kad ir kaip nuspręsite leisti laiką, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Stengiamės vasarai išleisti kuo įvairesnių naujienų ir atostogaujantiems skaitytojams pasiūlyti kuo įdomesnį, vertingesnį knygų repertuarą. Vis dėlto kas vienam yra atostogų knyga, kitam gali būti kasdienybė. Kaip ir atostogos gali vykti nebūtinai vasarą. Apskritai gera literatūra nebūtinai paklūsta metų laikams ar sezonams, – su tokiu atviru žvilgsniu ir kviečiame skaitytojus rinktis atostogų knygas iš mūsų specialiai vasarai siūlomų naujienų, bestselerių ar naujam gyvenimui prikeltų jau kultinėmis tampančių knygų“, – įsitikinusi leidyklos vyr. redaktorė.

Net dešimties knygų rekomendacijos sufleruoja, į ką atkreipti dėmesį el. knygų parduotuvėse ir knygynų lentynose.

Šią vasarą leidykla siūlo atsiversti vieno neįprasto, gražaus, bet tragiško ir rupaus gyvenimo istoriją, prestižine Goncourt’ų premija apdovanotą Jean-Paulio Dubois romaną „Ne visi šiam pasauly gyvena vienodai“. Jį rekomenduojame rimtosios literatūros mėgėjams.

Skaitytojus pasieks ir vienas skaitomiausių JAV praeitų metų romanų, pelnęs „Goodreads Choice Awards 2020“ apdovanojimą už istorinę grožinę literatūrą, – Britos Bennett „Nykstantys saitai“. Jame pasakojama apie likimus juodaodžių seserų dvynių, kurių oda tokia šviesi, kad nė neatskirsi nuo baltųjų, keliami tapatybės ir rasės klausimai.

Išleidžiamas ir Kate Elizabeth Russell romaną „Tamsi Vanesa“ – jame rodomas trauminių seksualinio priekabiavimo patirčių, nuolatinių dvejonių ir baimės pripažinti skriaudą nužymėtas moters kelias.

Romantiškoje, lengvai vasariškoje knygoje „Evė Dreik viską pradeda iš naujo“ Linda Holmes kuria gyvais dialogais, paveikiu humoru ir kasdienišku paprastumu pasižymintį pasakojimą apie snūduriuojančio pajūrio miestelio gyventojos ryžtą savo gyvenimą apversti aukštyn kojomis ir tokio sprendimo pasekmes.

Emily St. John Mandel „Stiklo viešbutis“ skirtas šiuolaikinės literatūros skaitytojams, nebijantiems nelinijinio pasakojimo. Tai šviežios ir savitos žiūros kaleidoskopiškas pasakojimas apie lemtingus atsitiktinumus, tik iš pirmo žvilgsnio nereikšmingus pasirinkimus, žmogaus daugialypumą.

Svarbius moterų sprendimus tapti motinomis ar ne, apskritai galimybę rinktis nekonvencinius gyvenimo kelius nagrinėja Sarah Blau feministinis trileris „Kitokios“, Izraelio literatūriniame pasaulyje sukėlęs nemažai diskusijų.

Galiausiai atnaujintu leidimu atgims Achilo ir Patroklo meilės, Trojos karo legendas naujai pasakojanti Madeline Miller „Achilo giesmė“.

Kokybiškos literatūros pasiilgę skaitytojai dėmesį turėtų atkreipti ir į naujai atgimstančias anksčiau leistas ir kone kultinėmis jau tapusias knygas, tokias kaip J. M. Coetzee „Barbarų belaukiant“, Adamo Johnsono „Našlaičių prižiūrėtojo sūnus“ ar Ruth Ozeki „Knyga laiko būčiai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją