Apie tvarumą be jokių taisyklių diskutavo ir į savo individualaus santykio su dizaino kūriniais paieškas leidosi LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, viešbučio „Pacai“ direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė, „Lewben Group“ įkūrėjas ir direktorė Vilius ir Rita Kavaliauskai, „Lewben Art Foundation“ direktorė Ugnė Bužinskaitė, MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė, Vilniaus implantologijos centro gydytojas periodontologas Algirdas Puišys ir verslininkė Roma Puišienė, „Discontract“ technologijų įmonės bendraįkūrėjis ir vadovas Gediminas Jankus, meno kolekcininkė Vilma Dagilienė, verslininkas Romualdas Bakutis, „Jakobsen home“ pardavimų vadovas Niels Kristian Noergaard, Nyderlandų Karalystės ambasadorė Bonny Pascalle Evelyne Horbach, prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Thomas Buffin, Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė ir kiti.

Parodą kuruoja dizaineriai Vytautas Gečas ir Marija Puipaitė, vertinami Milano, Paryžiaus ir kitų pasaulio mados sostinių dizaino savaitėse, ne kartą apdovanoti Lietuvos dizaino apdovanojimuose „Geras dizainas“ bei patekę į įvairių šalių „Elle Decor“ žurnalus. „Personal Scale“ galės aplankyti visi norintys nuo šiandien, birželio 17 d,. iki liepos 23 d., skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Pasak parodos kuratorių, kvestionuojančių tvarius dizaino objektų sprendimus ir kviečiančių kurti individualią poziciją santykyje su jais, sunku atpažinti, ar kūrinys yra rankų darbo, ar pramoninis, natūralus ar sintetinis, unikalus ar sumaniai gaminamas masiškai.

Vos prieš metus pradėtas ir aktyviai vystomas galerijos darbas dizaino lauke tapo svarbus ir matomas ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje dizaino scenoje. Bendradarbiaudama su Lietuvos ir užsienio dizaineriais, kuratoriais ir įvairiomis institucijomis, galerija tęsia 2019 m. pradėtą parodų ciklą, skirtą šiuolaikiniam dizainui ir kviečia pasinaudoti išskirtine galimybe pamatyti garsių Lietuvos bei užsienio šalių autorių unikalius dizaino kūrinius: nuo žinomiausių vardų, tokių kaip Oskar Zieta, Kiki & Joost iki jaunų progresyvių kūrėjų kaip Messgewand, Plasticiet.

Parodos dalyviai:

Agnė Kučerenkaitė (LT), Charlotte Jonckheer (BE), Corradino Garofalo (IT), Destroyers and Builders (BE), Joan Vellve Rafecas (SP), Joost van Bleiswijk (NL), Kiki van Eijk (NL), Kotryna Butautytė (LT), Kodai Iwamoto (JP), Lennart Lauren (NL), Martynas Kazimierėnas (LT), Messgewand (NL/FR), Olivier van Herpt & Sander Wassink (NL), Oskar Zieta (PL), Pepe Heykoop (NL), Pierre Castignola (FR), Plasticiet (NL), Sarmite Polakova (LV), Sho Ota (JP).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)