„Ernsto von Siemenso ansamblių prizas yra ženklas, kad „Synaesthesis“ veikla yra aktuali ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniame šiuolaikinės muzikos kontekste. Profesionalios komisijos įvertinimas skatina ir toliau kurti ambicingus kūrybinius projektus, dėmesį nuosekliai skiriant šiuolaikinės muzikos atlikimui. Asmeniškai man maloniausia, kad ansamblį jo veiklos pradžioje supęs skepticizmas sklaidosi, po truputį virsdamas Lietuvos publikos atvirumu šiuolaikinei muzikai bei užsienio organizacijų susidomėjimu“, – teigia ansamblio vadovė pianistė Marta Finkelštein. Ansamblis už premijos skyrimą padėkos nuotoliniu būdu.

Vokietijos publika ansamblį „Synaesthesis“ šiemet rudenį galės išgirsti Uzedomo muzikos festivalyje ir Lietuvos kultūros sezono Bavarijoje metu Bleibache.

Prestižinė Ernsto von Siemenso muzikos premija įsteigta 1972 m., ją yra pelnę yra tokie garsūs kompozitoriai kaip Olivier Messiaenas, Claudio Abado, György Ligeti ir kiti, o 2007 m. ja apdovanotas Vykintas Baltakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją