Rodydamas lyderystę ir norėdamas pabrėžti Europos archeologijos dienų svarbą, Lietuvos nacionalinis muziejus (LNM) kartu su partneriais – Lietuvos archeologijos draugija, Kultūros paveldo departamentu prie Kultūros ministerijos ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutu – prie šio renginio šiemet pakvietė prisijungti įvairias organizacijas, įstaigas ir specialistus, dirbančius archeologinio paveldo tyrimų, išsaugojimo ir populiarinimo srityse.

Archeologijų dienų metu visoje Lietuvoje veiks 10 parodų, o lankytojai bus kviečiami į 16 edukacinių programų (L. Penek nuotr., LNM)

„Džiaugiamės, jog sulaukėme daugiau nei 30 dalyvių iš visos Lietuvos. Gausi programa siūlys aplankyti 10 parodų, dalyvauti 16-oje skirtingų edukacinių programų, išklausyti 15-os paskaitų ir prisidėti prie ekskursijų, amatų bei rekonstrukcijų demonstracijų, išsiruošti į žygį, piliakalnių tvarkymo akciją ir išbandyti dar daugiau gyvai ir virtualiai vykstančių veiklų“, – kalbėjo Lietuvos nacionalinio muziejaus edukacinių projektų vadovė Ieva Luckutė.

Archeologijos dienos vyks visose dešimtyje šalies apskričių. Numatomi ir gyvi, ir virtualūs renginiai. Su visais jais galima susipažinti ČIA. Renginio puslapis feisbuke ČIA.

LNM vienas pirmųjų muziejų Lietuvoje, įkurtas 1855 metais. Šiandien muziejus saugo daugiau nei 1,5 mln. eksponatų ir vienija vienuolika padalinių, iš kurių aštuoni veikia Vilniuje, trys – Lietuvos regionuose.

Tai didžiausia Lietuvos kultūros paveldo saugykla, atspindinti šalies istorijos raidos etapus nuo akmens amžiaus iki šių dienų, siekianti supažindinti su svarbiausiais Lietuvos istorijos reiškiniais ir įvykiais, kurie lėmė visuomenės raidą ir formavo šiuolaikinės Lietuvos tapatybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)