Birželio 3 d., ketvirtadienio, koncertui baritonas Eugenijus Chrebtovas ir tenoras Mickaelis Spadaccini publikai ruošia kerinčią puokštę iš itališkų operų arijų ir duetų, kurią papuoš prancūziškais („Samsonas ir Dalila“, „Karmen“) bei rusiškais („Pikų dama“) akcentais.

Birželio 4 d., penktadienio, koncertas subalansuotas romantikams. Sopranas Viktorija Miškūnaitė ir tenoras Tomas Pavilionis atliks meilės arijas ir duetus iš operų „Eugenijus Oneginas“, „Žydė“, „Bohema“ ir „Traviata“.

Trečiajame koncerte, kurio kviečiama klausytis birželio 5-ąją, šeštadienį, pasirodys bosas-baritonas Kostas Smoriginas. Prieš kelias dienas dainininkas sugrįžo iš Paryžiaus nacionalinės operos, kur dainavo Skarpiją Giacomo Puccini operoje „Toska“, o birželio pabaigoje iškeliaus repetuoti į Brėgenco festivalį Austrijoje, kur dainuos Monteronę Giuseppe‘s Verdi operoje „Rigoletas“.

Užsienyje laukiamo solisto koncertinėje programoje šįkart skambės Stasio Šimkaus, Juozo Tallat-Kelpšos, Juozo Indros, Jurgio Karnavičiaus, Vytauto Klovos ir kitų lietuvių kompozitorių kūriniai. „Šiais laikais daug lietuvių kuria nelietuviškas dainas. Bet aš esu Lietuvos patriotas, todėl parengiau absoliučiai lietuvišką programą. Joje galima girdėti meilę, šilumą, regėti lietuvišką gamtą ir jausti mums įprastą dangų virš galvos... Jau planuoju savo rečitalius Šveicarijoje ir Prancūzijoje, į kuriuos būtinai įtrauksiu lietuviškų dainų“, – žada K. Smoriginas.

Visų koncertų pradžia – 18.30 val. Operos solistams akompanuos pianistė-koncertmeisterė Olga Eleonora Taškinaitė.

LNOBT laikosi žiūrovų skaičiaus ir būtinojo atstumo reikalavimų, todėl Galimybių paso atvykstant į koncertus turėti nebūtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)