Festivalis turi savo tradicijas, jų laužyti neketinama

„Bliuzo naktų“ atstovė Aistė Kairytė pritarė išsakytai minčiai, kad ši žinia greičiausiai gerbėjų nenudžiugins, tačiau, anot jos, visgi visi supratingai žvelgia į situaciją.

„Neįmanoma per mėnesį laiko suorganizuoti festivalio – karantino varžtai renginiams tik dabar atleidžiami. Be to, dar nedidelė dalis žmonių turi galimybių pasą, abejoju, ar iki festivalio visi lankytojai jį turėtų. Visi tai supranta“, – kalbėjo pašnekovė.

Festivalio ilgametis organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka sakė, kad minčių nukelti renginį į vėlesnę datą ar rudeniop nebuvę: „Festivalis turi savo tradicijas, nenorime jų laužyti. Renginys visada vykdavo pirmąjį liepos savaitgalį – stengsimės tai išlaikyti. Visi dalyviai, kurie daug metų kartu – puikiai tai supranta, bilietus saugos dar kitiems metams. Beje, šiemet būtų jau trisdešimtasis festivalis, jei ne pandemija“, – pažymėjo jis.

Bent porą metų palaukti savo geidžiamo festivalio, galbūt visai ir nieko tokio, – provokuojantį klausimą užduodu rengėjams. „Iš vienos pusės, taip, iš kitos – be galo gaila. Patys pasiilgome to festivalio, norėtųsi patirti beprotišką savaitę Varniuose, bet yra kaip yra – tenka susitaikyti, dirbti su kitais projektais“, – nenuleidžia rankų festivalio rengėjai.

Per mėnesį festivalio nesuorganizuosi

Renginių organizatoriai šiemet ne kartą buvo išsakę savo lūkesčius valdžiai dėl karantino sąlygų švelninimo, vis primindami, kad vasarą rengiami kultūros įvykiai įvyktų, juos reikia planuoti gerokai iš anksto.

„Bliuzo naktų“ organizatoriai tos pačios nuomonės: „Būtų gerai, kad valdžios atstovai įsiklausytų į išsakomus patarimus ir komentarus. Festivalių vadovai ir renginių organizatoriai visą žiemą bendravo, siūlymus darė, bet matome, kaip buvo atsižvelgta į juos... Jeigu būtų buvę bent pavasario pradžioje pasakę, kad bus galimybė tokiems renginiams – tikrai būtume darę ir padarę. Dabar, likus mėnesiui, tai neįmanoma“, – pažymėjo A. Kairytė.

Be to, ir ta pati teritorija, kur įprastai organizuojamos „Bliuzo naktys“, ir visi nameliai – jau išnuomoti visiems vasaros savaitgaliams. „Kažin ar begalėtume atšaukti, jeigu dabar bandytume organizuoti. Bet kam spėlioti, kas būtų jeigu būtų – belieka visiems išlaukti dar metus, kitą vasarą susitikti ir triukšmingai už visas tris vasaras atbliuzuoti“, – ragino nenusiminti A. Kairytė.

Renginių bus

Neplanuojami ir virtualūs renginiai, nes kaip pažymėjo A. Kairytė, „Bliuzo naktys“ – senas festivalis, todėl „nelabai lenda į naujoves“.

Tačiau renginių būsią, kaip ir praėjusią vasarą – vyks „Galapagų“ koncertai. „Palūšės valtinėje (Ignalinos r.) praėjusiais metais kiekvieną šeštadienį darydavome koncertus – koncertavo ir Jazzu, ir Vidas Bareikis, The Roop, Alina Orlova, Gabrielė Vilkickytė. Šiais metais, organizuosime tokiu pačiu principu – koncertai vyks šeštadieniais“, – pasakojo A. Kairytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)