Baltarusijos žmonės, kovojantys už demokratiją savo šalyje, tėvynėje nebegali jaustis saugūs. Kaip parodė naujausi įvykiai, juos bandoma persekioti ir kitose šalyse, siekiant apriboti jų laisvę, sukeliant pavojų jų sveikatai ir gyvybei.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro artistai savo palaikymą Baltarusijos opozijos kovotojams išreikš koncertu, kurio tiesioginę transliaciją sekmadienį nuo 18 val. žiūrovai galės pamatyti LNOBT „Facebook“ paskyroje ir „YouTube“ kanale.

Dainuos Eugenijus Chrebtovas, Joana Gedmintaitė, Mindaugas Jankauskas, Liudas Mikalauskas, Viktorija Miškūnaitė, Tomas Pavilionis, Jonas Sakalauskas, Regina Šilinskaitė, Jovita Vaškevičiūtė ir Vilniuje šiuo metu gyvenanti baltarusių operos solistė Margarita Levchuk, pradėsianti ir užbaigsianti pasirodymą patriotiniais baltarusiškais akcentais.

Taip pat žiūrovai grožėsis plastiškuoju balerinos Olesios Šaitanovos atliekamu „Mirštančios gulbės šokiu“. Gros pianistas Justas Čeponis ir LNOBT simfoninio orkestro muzikantų kvartetas „Archi Quartett“.

Koncerto tikslas – surinkti piniginių aukų fondams, remiantiems kovotojus už laisvę Baltarusijoje. „Tad ir jūs, klausydamiesi šio koncerto internetu, turėsite galimybę savo aukomis prisidėti prie Baltarusijos politinių kalinių išlaisvinimo“, – skelbiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)