54-erių meno istorikė pasirinkta dėl savo „tarptautinio autoriteto“ ir patirties, pabrėžė prezidento Emmanuelio Macrono biuras. Ji ketverius metus sėkmingai vadovavo Orsė muziejui ir labai gerai pažįsta Luvrą. L. des Cars daug prisidėjo prie 2017-aisiais Dubajuje atidaryto Luvro projekto.

L. des Cars radijo stočiai „France Info“ sakė, kad Paryžiaus Luvrą nori paversti „visuomenės informacijos šuliniu“ ir ypač jaunus žmones paskatinti aplankyti 480 000 meno kūrinių kolekciją. L. des Cars, be kita ko, planuoja sukurti naują skyrių, skirtą Bizantijos imperijai ir Rytų krikščioniams.

Prancūzijos kultūros ministrė Roselyne Bachelot pasveikino paskyrimą: „Laurence des Cars rašys naują skyrių didžiausio pasaulio muziejaus istorijoje“. Luvras po koronakrizės turi „atrasti save iš naujo ir labiau nei bet kada anksčiau tapti susikaupimo ir apmąstymų vieta“, atvira visiems, kalbėjo ministrė.

Karališkoji Luvro kolekcija pirmą kartą visuomenei buvo atverta 1793 metais. Prieš pandemiją muziejų 2019 metais aplankė rekordinis skaičius žmonių – parduota daugiau kaip 10 mln. bilietų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją