Gegužės 28 d. (penktadienis)

18 val. 30 min. Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, spektaklis „Sprendžiant Hedą“.

***
„Art Compensa“ meno įvykis – „Compensa“ koncertų salėje prasideda gegužės 28–30 dienomis.
Gegužės 28 d. 13 val. „Art Compensa“ parodos atidarymas (mugės darbo laikas: gegužės 28-30 d. 12-19 val.).
Art Compensa

Pagrindinė „Art Compensa“ kolekcijos paroda koncertų salės erdvėse vyks 2 mėnesius, o atrinktų autorių teminės parodos papildys esamą kolekciją ištisus metus.

***

19 val. matematinio roko grupė „jautì“ kviečia visus kartu gyvai pasitikti artėjančią vasarą. Kaune, ant Pelėdų kalno (A. Mickevičiaus g. 29A, Kaunas) – nereali muzika, nepakartojamos emocijos ir tikrai nepamirštamas vakaras!

Roko grupė 2017 m. debiutavo su mini albumu „Gap year“ , pasirodė įvairiuose muzikos festivaliuose, 2019 metais išleido debiutinį pirmą lietuvišką matematinio roko albumą „Too fat to run“ ir surengė sėkmingą turą 7 Lietuvos miestuose.

***

Šv. Kotrynos bažnyčia, 19 val. Martynas Levickis. Solo.

„Akordeonas – tai vis dar vietos po saule ieškantis instrumentas, todėl man kaskart krenta didžiulė atsakomybė pristatyti gražiausias jo puses ir parodyti dar neatrastąsias. Kiekvienas koncertas padeda siekti tikslo, todėl, tikiu, kad ir šis pasimatymas Šv.Kotrynos bažnyčioje bus ypatingas“ – kviečia Martynas. Programoje – klasikinė muzika.

Gegužės 29 d. (šeštadienis)

Orkestro Trimitas koncertų salė Vilniuje (T. Ševčenkos g. 19A ).

Muzikinis spektaklis visai šeimai „Trimito skrydis“, 12 val. (Scenarijaus autorė ir režisierė – Birutė Mar).

Muzikiniame spektaklyje „Trimito skrydis“ jaunieji žiūrovai susipažins su įvairių žemynų muzika. Žiūrovų salė virs lėktuvu, žiūrovai – jo keleiviais.
Spalvingojo „Trimito miesto“ gyventojai leidžiasi į naująją kelionę! Muzikinis „Trimito“ oro linijų lėktuvas drauge su spektaklio žiūrovais pirmąsyk kelia sparnus neįprastam skrydžiui aplink Žemę.

Drauge su skrydžiui diriguojančiais muzikinio lėktuvo pilotais Rainaru ir Vizaru, stiuardesėmis Madam Liufthanzija ir Fineirija, Madmuazelėmis Alitalija ir Maleizija, jie keliauja po pasaulio žemynus bei šalis, išgirsta įvairių kraštų muziką, pasiekia tolimąją Antarktidą ir net Mėnulį! Ieškoję kur gyvena vėjas, sapnai ir mintys, keliautojai sugrįžta namo į Žemę ir supranta koks nuostabus yra mūsų gimtasis kampelis.

***
KKC / Kauno Kultūros Centras, 18 val., „Ba. Unplugged“ koncertas.

***
20 val. 30 min. Tarptautinis džiazo festivalio „Vilnius Mama jazz“ renginys, Lietuvos rusų dramos teatre (J. Basanavičiaus g. 13).

Festivalio publika išvys tikrų tikriausią Lietuvos džiazo titanų susidūrimą. Scenoje pasirodys Petras Vyšniauskas, Vytautas Labutis, Eugenijus Kanevičius ir Arkadijus Gotesmanas. Tai kvartetas, kuris papuoštų net ir pačių prestižiškiausių Europos bei pasaulio džiazo festivalių programas. Kiekvienas šios ketveriukės narys – tai Lietuvos džiazo legenda, svariai prisidėjusi ir prisidedanti ne tik prie nacionalinės, bet ir regiono ar net visos Europos džiazo istorijos formavimosi.
***
Nuo gegužės 29 d. iki rugsėjo 3 d. Senosios perkėlos (Šiaurinis ragas, Danės g. 1, Klaipėda) kelte „Nida“ vyks fotografijos parodų ciklas „KultJūra“.
Urtė Jasenka, Saulius Kmita

Parodų autoriai – jauni menininkai iš visos Lietuvos – Urtė Jasenka, Saulius Kmita, Deividas Buivydas, Simona Nakrošiūtė, Justina Tulaitė, Morta Narkauskaitė, Edgaras Vitkevičius ir Banginis Justas. Kuratorė – Simona Agota Martinkus.

Iš viso bus surengtos 7+1 parodos, kurių kiekviena truks dvi savaites.

Pirmieji, nuo gegužės 29 d. iki birželio 11 d. savo kūrybą pristatys Urtė Jasenka ir Saulius Kmita (Klaipėda).

Susitikimas su autoriais, parodos kuratore bei projekto organizatoriais vyks gegužės 29 d., šeštadienį, 18 val. TEMA kieme (Naujoji Uosto g. 3, Klaipėda).

Gegužės 30 d. (sekmadienis)

11 val. Ekskursijoje „Moterys, pakeitusios istoriją“ sužinosite daug įdomių pasakojimų apie garsiausias moteris, palikusias ryškų pėdsaką Vilniaus istorijoje. Pradžia – Gedimino paminklas (Šventaragio g. 2).

***
12 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje (Aušros Vartų g. 5) vyks koncertas visai šeimai „Parodos paveikslėliai“.

Seniai seniai, beveik prieš pusantro šimto metų, garsus rusų kompozitorius Modestas Musorgskis, Sankt Peterburge apsilankęs dailininko Viktoro Hartmano parodoje, sumanė parašyti siuitą draugo atminimui. Paveikslai davė impulsą lakiai kompozitoriaus vaizduotei. Taip gimė ciklas „Parodos paveikslėliai“, kurio herojai ir vaizdai – gnomas, sena pilis, jaučių traukiamas vežimas, neišsiritę paukščiukai, du žydai, Limožo turgus, katakombos, trobelė ant vištos kojelės ir ragana, karžygių vartai – atgis šiame teatralizuotame koncerte.

Birželio 1 d. (antradienis)

18 val. 30 min., Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (perkeltas iš 2020-11-10) spektaklis „Dėdės ir Dėdienės“.

***
20 val. Vasaros terasoje (Vilniaus g. 39, Vilnius) „Saulės Kliošas“ kviečia muzikos mylėtojus, turinčius tradicinį ir netradicinį muzikinį skonį, į renginį-protestą „už muzikos laisvę“ ir tradicines r‘n‘b vertybes.

Be to, tai yra pirmoji galimybė ir vėl pabūti drauge su gyvo garso muzika didžiausioje Vilniaus senamiesčio koncertinėje terasoje.

Beje, naująjį „Vasaros Terasos“ sezoną Saulės Kliošas pradeda neatsitiktinai – į šios grupės koncertus bilietai akimirksniu tampa deficitu.

Tai yra renginys, kuriame gali dalyvauti tik Galimybių pasą turintys žmonės, t.y. pasiskiepiję, šia liga persirgę arba gavę neigiamą tyrimo rezultatą.

Kaip įsigyti Galimybių paso QR kodą sužinokite ČIA.

***
Birželio 2 d. (trečiadienis)

18 val. 30 min., Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) vyksiančią koncertinę programą „Palaiminimas“ parengė Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO ir Klaipėdos choras „Aukuras“. Tai bus pirmas vilniečių ir klaipėdiečių kolektyvų susitikimas vienoje scenoje.

Birželio 3 d. (ketvirtadienis)

20 val. Vasaros terasoje – JAZZU gyvo garso koncertas.

Po JAV ir Meksiką 4 mėnesius keliavusi, daugybę įspūdžių bei patirčių sukaupusi dainų autorė ir atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu grįžta pas savo klausytojus ir kviečia į pirmąjį gyvą koncertą po karantino Vilniaus „Vasaros terasoje“!

„Bėgau nuo karantino – išvykau į kūrybinę kelionę. Amerikoje gimė daug naujų tekstų, dainų. Grįžau tokioje filosofinėje būsenoje, bet džiaugiuosi, kad Lietuvoje jau prasidėjo šiokie tokie atlaisvinimai ir kad ilgai nelaukus galiu lipti ant scenos“, – sakė Jazzu.

Šis jos koncertas vyko dar rugsėjo mėnesį, todėl susitikimui su publika atlikėja ruošiasi stipriai plakančia širdimi. „Baisu po tiek laiko vėl koncertuoti. Tačiau tikiuosi, kad klausytojai palaikys, nes taip pat yra išsiilgę gyvų pasirodymų. Kartu širdyje labai gera, kad grįžta scenos, koncertai, menas ir kultūra. Tikiuosi, kad tai bus gera pradžia, todėl intensyviai repetuojame su grupe. Gali būti, kad pristatysime ir porą naujų dainų iš būsimojo albumo, kurį jau pradėjau įrašinėti. Labai laukiu mūsų gyvo susitikimo!“ – kalbėjo Jazzu.

Tai yra renginys, kuriame gali dalyvauti tik Galimybių pasą turintys žmonės.

Birželio 4 d. (penktadienis)

18 val. 30 min. Klaipėdos koncertų salėje – koncertas „Didieji Vienos klasikai“.

Šioje Klaipėdos kamerinio orkestro programoje suskambės didieji Vienos klasikai. Tai Josephas Haydnas, Wolfgangas Amadeus Mozartas ir Ludwigas van Beethovenas, kurio 250-ąsias gimimo metines pernai pažymėjo visas pasaulis. Beethovenas ištobulino Haydno pradėtus ir Mozarto pratęstus kūrybinius ieškojimus, galutinai suformavo klasicistines muzikos formų ir žanrų tradicijas.

Vienos klasikais šie trys kompozitoriai vadinami todėl, nes būtent Vienoje jie sukūrė didingiausius savo kūrinius.

Programoje „Didieji Vienos klasikai“ drauge su klaipėdiečiais muzikuos pripažintas prancūzų pianistas Jeanas-Marcas Luisada. Jis garsėja kaip fortepijono poetas, pasižymintis išskirtine gracija ir netikėtomis interpretacijomis. Sakoma, kad šarmingasis atlikėjas groja publikos sielai.

Jau antrą kartą KKS koncertuosiantis solistas daugiau nei prieš 3 dešimtmečius laimėjo F. Chopino pianistų konkursą Varšuvoje, atvėrusį jam kelią į tarptautinį pripažinimą. Kvietimai pasirodyti garsiausiose pasaulio koncertų salėse su žymiausiais orkestrais tebeplaukia iki šiol. J. M. Luisada apdovanotas Prancūzijos ordinais už nuopelnus meno ir literatūros srityje.

J. M. Luisada ir Mindaugo Bačkaus vadovaujamas orkestras interpretuos J. Haydno 11-ąjį ir W. A. Mozarto 9-ąjį („Jenamy“) koncertus fortepijonui ir orkestrui. Klaipėdos kamerinis orkestras dar atliks L.van Beethoveno Styginių kvarteto Nr. 11 („Serioso“) versiją styginių orkestrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)