Naująją NKIKIA valdybą sudaro Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos valdybos pirmininkas ir Dizaino tarybos prie LR Kultūros ministerijos narys Algirdas Orantas, Lietuvos leidėjų asociacijos direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė, asociacijos „Vilniaus kino klasteris“ vadovas Romanas Matulis, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius, Vilniaus miesto teatro „Meno ir mokslo laboratorija“ vadovė dr. Rusnė Kregždaitė, urbanistinio šokio teatro „Low Air“ direktorius Laurynas Žakevičius, Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos metodininkė viešiesiems ryšiams Indra Drevinskaitė, NKIKIA direktorė Edita Sabalionytė, Socialinės lyderystės asociacijos direktorė Jurgita Bražinskienė ir viešosios įstaigos „Menų fabrikas“ bendrasavininkė Živilė Diavara, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

NKIKIA valdyba

Gegužės 17 dieną įvyko pirmasis naujos NKIKIA valdybos posėdis, kurio metu valdybos pirmininke antrai kadencijai iš eilės išrinkta Živilė Diavara.

„Labai dėkoju naujajai valdybai už man išreikštą pasitikėjimą, – po NKIKIA valdybos pirmininkės rinkimų įspūdžiais dalinosi Ž.Diavara. – Antrąją savo pirmininkavimo kadenciją ir toliau sieksiu, kad kūrybinės ir kultūrinės industrijos Lietuvoje būtų laikomos prioritetu valstybiniu lygmeniu, kad būtų gerinamos sąlygos šio sektoriaus augimui, kad valstybinėms institucijoms sprendžiant šiam sektoriui svarbius klausimus į sprendimų priėmimo procesą būtų įtraukiami ir sektoriaus atstovai. Viena pagrindinių NKIKIA misijų laikau kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus suvienijimą ir šio sektoriaus atstovų tinklaveikos skatinimą. Taip pat norėčiau, kad NKIKIA vaidintų reikšmingą vaidmenį Lietuvos kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus atstovų kompetencijų auginime ir apsikeitime žiniomis. Atstovaudama kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus interesams valstybiniu lygmeniu, ypatingai daug dėmesio planuoju teikti kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriui skirtų finansinių priemonių ir galimybių plėtojimui kultūros ekonomikos, kultūrinio turizmo, skaitmenizavimo ir inovacijų srityse“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)