M. Budraitis pažymėjo, kad LNDT yra vienas svarbiausių nacionalinių objektų šalyje, tad Premjerės dėmesys džiugina. „Vykstanti viso pastato milžiniška rekonstrukcija, nauja statyba – dėmesys nacionalinei kultūros įstaigai visiškai natūralus“, – sakė jis.

Į klausimą, kokie karantino padariniai, teatro vadovas atsakė, kad jie esantys milžiniški. „Aišku, sėkmingai sutapo vykstanti teatro rekonstrukcija su karantino sąlygomis. Šiuo metu neturime jokių administracijos patalpų, tai visi natūraliai dirba iš namų – nuotoliniu būdu, nereikia nuomotis. Kalbos nėra – neturime jokių pajamų šiemet iš savo veiklos, renginių. O veikla, repeticijos vyksta – netrukus pirmoji premjera, Oskaro Koršunovo spektaklis pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę „Miegantys“, kuri įvyks rugpjūčio 10 d. naujojoje salėje“, – informavo teatro vadovas.

Anot M. Budraičio, dėl karantino teatro darbuotojų neteko atleisti ar laikyti prastovose – laikomasi tos minties, kad darbai visgi vyksta. „Turėjome daug nuotolinių pamokų, nuolat vykstančių. Pavyzdžiui, vakar atvyko Lenkijos režisierius Grzegorzas Jarzyna, pradėjome repeticijas pagal Stanislavo Lemo „Soliarį“, kurio premjera bus rugsėjo 9 d. Visi įprastiniai darbai vyksta“, – patikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)