Vilniaus Rotušėje penktadienį įvyks paskutinė Lietuvos kultūros kongreso konferencija, pavadinta "Kultūra žiniasklaidoje ir žiniasklaidos kultūra". Konferencijos darbotvarkėje be pranešimų numatomos ir laisvos diskusijos, rezoliucijų svarstymas ir priėmimas.

Konferencijoje pranešimus skaityti ketina prozininkas Romas Gudaitis, filosofas ir sociologas Aleksandras Dobryninas, LRT direktorius Valentinas Milaknis, kino kritikas Skirmantas Valiulis, muzikologė Zita Kelmickaitė, rašytojas Stasys Kašauskas, menotyrininkai Virginijus Savukynas, Gintaras Beresnevičius ir Antanas Andrijauskas, žurnalistas Algimantas Čekuolis ir kiti.

Posėdžiuose bus skaitomi pranešimai "Ar nyksta viešumas Lietuvoje?", "Žiniasklaida kaip kontrolė", "Žiniasklaidos verslas ir pareiga", "Kultūrinės spaudos padėtis", "Žiniasklaida ir komercija", "Ar gali žurnalistas būti patriotas?", " Stereotipų įtaka Lietuvos žiniasklaidai" ir kitomis temomis.

Trečiasis Lietuvos kultūros kongresas prasidėjo vasario 23-ąją ir jau surengė konferencijas Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje. Jame dalyvauja apie 60 įvairių visuomeninių kultūros organizacijų atstovų.

Pasak kongreso organizacinio komiteto pirmininko filosofo Krescencijaus Stoškaus, kongresas turėtų padėti "susiorientuoti dabartinėje kultūros būklėje, iškelti, kas yra skaudžiausia, ir numatyti tų dalykų sprendimo perspektyvas".

Filosofo teigimu, kongresas turėtų paskatinti kultūros veikėjus aktyviau dalyvauti kultūros politikoje, nepalikti jos formavimo vien tik valdžiai. Idėja surengti Kultūros kongresą buvo kilusi dar prieškarinėje Lietuvoje, tačiau pirmą kartą buvo realizuota tik atkūrus Nepriklausomybę 1990 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją