Didžiausias ir prestižiškiausias dizaino apdovanojimų konkursas pasaulyje

Didžiausias, žinomiausias ir įtakingiausias tarptautinis dizaino apdovanojimų konkursas „A' Design Award & Competition“ (designaward.com) paskelbė 2020–2021 m. rezultatus – išrinkti laimėtojai iš 108 šalių skirtingose dizaino kategorijose.

Dalyvių darbus atsakingai vertino tarptautinė kompetentinga komisija, sudaryta iš didelę patirtį turinčių mokslininkų, spaudos atstovų, dizaino sričių profesionalų bei verslininkų, kurie, vertindami darbus, visą savo dėmesį skyrė net pačioms menkiausioms detalėms.

Viso pasaulio geriausi darbai, projektai ir paslaugos, kuriuose atsispinti aukštos kokybės dizainas, technologijos ir kūryba, laimi „A' Design“ apdovanojimą – sugebėjimus dizaino ir inovacijų srityje liudijantį simbolį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Drąsus ir inovatyvus požiūris

Svarbiausius kolekcijos kūrinius ir pastarųjų metų projektus įamžinantį ir „Lewben Art Foundation“ pristatantį albumą „Art & Us“ fondas išleido 2019 metais. Knygos meno konkurse, Lietuvoje kasmet organizuojamame Kultūros ministerijos, ši knyga meno leidinių kategorijoje apdovanota už inovatyvią raišką.

Meno albumas „Art & Us“

„Procesas yra vienas įdomiausių kūrybos etapų, todėl didelę reikšmę suteikiu klaidos ir taisyklių santykiui, jų pasekmėms, eksperimentavimui, nes taip galima atrasti įvairių netikėtumų, praplėsti suvokimą. Šioje knygoje buvo panaudota daug inovatyvių sprendimų, kurie kartais gali pasirodyti netikėti atitinkamame kontekste, bet kuria savitą istoriją. Pagrindinis šio meno albumo įkvėpimas – menininko eskizų knygelė, todėl, norint sustiprinti šį įspūdį, kiekvienam puslapiui buvo sukurtos išskirtinės intuityvios tekstūros ir panaudotos skirtingos gamybos technologijos“, – pasakoja knygos dizaineris Vilius Dringelis.

„Su Viliumi Dringeliu bendradarbiaujame jau daug metų – jis kūrė grafinį dizainą beveik visoms „Lewben Art Foundation“ parodoms, bet meno albumo dizainą patikėjome jam pirmą kartą. Kurdami šią knygą, pirmiausia norėjome papasakoti apie mus, mūsų kolekciją, projektus, komandą, drąsų ir inovatyvų požiūrį į parodas ir leidybą. Tai, kad albumas galiausiai sulaukė ir aukso apdovanojimo prestižiniame tarptautiniame konkurse, tik dar kartą patvirtina, jog su puikia komanda einame teisinga linkme“, – teigia knygos sudarytoja ir „Lewben Art Foundation“ direktorė Ugnė Bužinskaitė.

Knygos projekto koordinatorė Giedrė Marčiulaitė, dizaineris Vilius Dringelis, sudarytoja Ugnė Bužinskaitė ir projekto vadovė Indrė Tubinienė

2022 m. „Lewben Art Foundation“ atvers duris visuomenei

VšĮ „Lewben Art Foundation“ 2013 m. įsteigė meno mecenatas, kolekcininkas ir „Lewben“ valdybos pirmininkas Vilius Kavaliauskas kartu su žmona Rita Kavaliauskiene tam, kad nuolat auganti ir jau per 1500 darbų sukaupusi bei daugiau nei 300 menininkų pristatanti kolekcija taptų atvira visuomenei.

Meno albumas „Art & Us“

2021 m. pradžioje „Lewben Art Foundation“ laimėjo Vilniaus miesto savivaldybės konkursą įveiklinti patalpas Vilniaus senamiesčio širdyje – Bernardinų g. 6-12, kur jau 2022 m. antroje pusėje atvers naują, šiuolaikišką, daugiafunkcį meno centrą, skirtą šiuolaikinio Lietuvos ir užsienio meno pristatymui ir edukacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)