Į Briuselį Paryžiuje gyvenanti ir kurianti menininkė sugrįžta po 5 metų pertraukos – jos paskutinioji personalinė paroda Briuselyje įvyko 2017 metais.

Parodoje „ICI“ Rūta Jusionytė pristato tapybą, skulptūrą bei graviūrą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Pasak meno kritikės Erikos Grigoravičienės, kuri MO muziejui ruošia knygą „Lietuvos tapyba“, „Rūtos meninė raiška subrendo Paryžiuje. Buvęs pasaulinis modernizmo centras šiandien – daugiakultūris miestas, puiki erdvė konstruoti hibridinėms tapatybėms, išrasti naujoms giminystėms. Žalčio žmona Eglė iš lietuvių mitinės sakmės čia susitinka su princese ir slibinu, Dama ir vienaragiu, Mažuoju princu ir jo lape, lietuvių tapybos spalvos susimaišo su laukinių žvėrių tapybos spalvomis, gyvulių ir mitinių mišrūnų figūros – su viduramžių bestiarijų padarais, siurrealistų minotaurais, žmogiškais ir nežmogiškais CoBrA gyvūnais. Niekad nežinai, kas dar gali atsirasti šiame raganos puode.“

R. Jusionytės kūryba 2019 m. buvo įvertinta aukščiausiu Prancūzijos menų akademijos apdovanojimu – „Diplome de l’Academie des Beaux Arts“.

Paroda Briuselyje veiks iki gegužės 30 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją