„Labai keisti metai: visai kitoks planavimas, kelių skirtingų programų sudarymas, žemėlapių su viruso pažeistais kraštais stebėjimas – štai kokia festivalio organizatorių kasdienybė, kuri panardino mus į nacionalinės kultūros paieškas ir atradimus. Net ir nurimus pirmajai viruso bangai, nerimavome dėl ateities, nes potencialios grėsmės niekur nepasitraukė: jos čia pat, todėl nuolat galvojome, kaip rengsime festivalį be užsienio svečių: ekspertų, delegatų, kaip apsaugosime savo klausytojus, kaip garantuosime saugumą festivalio savanoriams ir scenos technikų komandoms. O svarbiausia, kad visą šį kataklizmų laiką neleidome sau pagalvoti, kad festivalis neįvyks – dviejų dešimčių metų įdirbis leido mums suprasti, kaip svarbu tęsti tradicijas, kaip svarbu gerbti ir išlaikyti savo ištikimus klausytojus, kaip svarbu scenoje matyti džiazo muzikantus“, – apie festivalio organizavimo ypatumus pasakojo festivalio „Vilnius Mama Jazz“ vadovė Judita Bartoševičienė.

Likus mėnesiui iki festivalio pradžios, organizatoriai skelbia gerą žinią ir tikisi sulaukti džiazo muzikos gerbėjų Rusų dramos teatre, kuriame pagal Vyriausybės nurodytas rekomendacijas visų lauks saugiai paruoštos teatro vietos.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)