KTU pastaraisiais metais aktyviai ieško artimesnio kontakto ir inicijuoja bendras veiklas su kultūros organizacijomis, menininkais, netradicinėse miesto erdvėse rengia tarpdisciplinines parodas, rašoma pranešime spaudai.

Bendradarbiaujant su Kauno paveikslų galerija buvo surengta lauko paroda „#Artech – mokslas ar menas? Spręsti tau“, ant buvusio prekybos centro „Merkurijus“ statybvietę juosiančios tvoros Laisvės alėjoje – paroda „Už kiekvienos technologijos – kūryba“.

Egidijus Stancikas

Universitetas technologinėmis konsultacijomis ir sprendimais prisidėjo ir prie šio sezono Nacionalinio Kauno dramos teatro premjeros – mokslinės fantastikos spektaklio „Ryšys“ – kūrimo.

Ryšys su teatru nėra atsitiktinis – KTU veikia teatro studija „44“.

„Universitetas – tai ne tik technologijos, kaip ir teatras – ne tik vaidyba. Sakome, kad už kiekvienos technologijos – žmogus, o tai reiškia ir kūrybą, meninę raišką, filosofiją. Technologijos nėra taip toli nuo meno, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, nes mokslas ir kūryba neatsiejami. Labai džiaugiamės užsimezgusiu bendradarbiavimu su Nacionaliniu Kauno dramos teatru ir neabejojame šios įdomios partnerystės perspektyvomis ir sėkme. Tikime, kad veikdami išvien prisidėsime prie visuomenės edukacijos“, – sako KTU rektorius Eugenijus Valatka.

Generalinis teatro direktorius Egidijus Stancikas pritardamas rektoriui sakė, kad mokslo ir kūrybos dermė yra labai svarbi, o teatro menas tampa tarpdisciplininis.

„Analizuodami kūrinį, medžiagą mes ieškome problematikos, o mokslas problematiką identifikuoja, tad bendradarbiaudami mes galime visuomenei pristatyti problemos sprendimą. Kurdami naujus pastatymus vis dažniau susiduriame su poreikiu perprasti išmaniąsias technologijas, ieškoti sudėtingų technologinių sprendimų. Labai oru, kad teatras turi partnerį, kurio sukaupta mokslinė praktika, ugdomi talentai – kūrėjai ir išradėjai – prisideda prie teatro pastatymų. Mes jaučiame poreikį neatsilikti nuo mokslo naujovių ir jas įvilkti į aukščiausios prabos meninę formą“, – teigia generalinis teatro direktorius E. Stancikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)