Atlyginimai padidėjo vidutiniškai 45 eurais

„Mūsų praeitos Vyriausybės programoje buvo įrašyta, kad galbūt jie priartins skirtumą, gausime panašų atlyginimą kaip ir švietimo sistemoje dirbantys, aukštąjį išsilavinimą turintys specialistai. Tačiau tai neįvyko. Bet atlyginimai šiek tiek didinami, galiu konstatuoti, kad nuo šių metų sausio 1-osios visiems kultūros darbuotojams jis padidėjo vidutiniškai 45 eurais“, – teigė R. Balza.

Dalis kultūros įstaigų, kaip apskričių bibliotekos, ar pavyzdžiui, Šiaulių Aušros muziejus, finansavimą gauna iš Kultūros ministerijos. Miesto ar rajono bibliotekos, kultūros centras, Šiaulių dailės galerija finansuojamos iš savivaldybės biudžeto.

„Kai Kultūros ministerija pranešė, kad turi numačiusi lėšų savivaldybėms – būtent kultūros ir meno darbuotojų atlyginimams didinti, tai mūsų savivaldybė šią mintį palaikė, skyrė 46 tūkst. eurų“, – tikino Šiaulių miesto savivaldybės Kultūros sk. vedėja Daina Kinčinaitienė.

Dirba kultūros įstaigose, bet nėra kultūrininkais

Šiaulių dailės galerijos vadovė Ernesta Šimkienė sako, kad iššūkių yra daug – darbuotojų kompetencijos auga, dėmesio skiriama projektinei veiklai. Bet vadovė atkreipia dėmesį, kad kultūros įstaigose dirba nemažai darbuotojų, kurie nėra priskiriami kultūros darbuotojams.

„Ta programa, kuri buvo nukreipta Vyriausybės – kelti kultūros darbuotojų atlyginimus, vyksta. Kiekvienais metais atlyginimai kyla, negali sakyti, kad ne. Tačiau dalis dirbančių kultūros įstaigoje nėra kultūros darbuotojais. Čia procesas kitoks. Be abejo, viskas priklauso nuo įstaigai skirtų asignavimų“, – aktualią problemą iškėlė E. Šimkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)