"Iniciatyva surengti bendrą šeimos parodą parodė "šeimos galva" - "vyriausias Radzevičius",- BNS apie tėvo sumanymą pasakojo grupės "Skylė" lyderis Rokas Radzevičius.

Parodos metu bus eksponuojamas Romualdo Radzevičiaus tapybos darbų ciklas "Toliai" bei Ievos Radzevičiūtės-Stankevičienės "Saulės miestai", taip pat Roko Radzevičiaus gipso liejinių kolekcija "5 mylimiausios Periklio mūzos".

Dailininkui R.Radzevičiui tai jau 15 personalinė paroda. Pranešime spaudai rašoma, jog dailininko kūryboje slypi stipri vidinė energija ir užsidegimas, spalviniu ritmu ir potėpiu autorius kuria dinamiškas kompozicijas.

Tuo tarpu jo dukra Ieva Radzevičiūtė-Stankevičienė į savo tapyba žvelgia poetiškai.

"Savo kūryboje siekiu interpretuoti ir transformuoti realybę. Pasaulis - tai stebuklas. Jis pulsuoja, nuolat kinta. Jis skaidrus, švytintis, neišdylantis. Jis tarsi vieninga simfonija" - apie savo kūrybą kalbėjo dailininkė I.Radzevičiūtė - Stankevičienė.

Rokas Radzevičius savo kūrybinį gyvenimą pirmiausia sieja su muzikos ir žodžio magija. Jis žinomas kaip dainų, miuziklų bei roko operų autorius. Tačiau šioje parodoje autorius pristato naujausią eksperimentą - gipso liejinių ciklą. R.Radzevicius taip pat žinomas kaip miuziklo "Jūratė ir Kastytis" kompozitorius.

"Daugiausiai dirbu muzikos srityje, tačiau nesvetimos man ir kitos meno šakos. Idėja surengti gipso liejinių parodą mano galvoje "kirbėjo" jau keletą metų", - pasakojo jaunesnysis R.Radzevičius.

Pranešime teigiama, jog šie autoriaus darbai - tai dar vienas bandymas užfiksuoti ir įminti vieną didžiausių šio pasaulio mįslių - moters grožio paslaptį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją