Metus trukęs konkursas skirtas skatinti Lietuvos žiniasklaidą išsamiau analizuoti šalies mokyklų kompiuterizaciją. Apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis, Ministro pirmininko patarėjas Renaldas Gudauskas, Prezidento patarėjas Remigijus Gaška, Seimo narys Andrius Kubilius, užsienio šalių ambasadoriai.

Konkurse buvo pakviesti dalyvauti Lietuvos spaudos, interneto vartų publikacijų, radijo ir televizijos laidų autoriai, parengę straipsnius, televizijos, radijo laidas ar kitą medžiagą apie programos "Mokykla – informacinei Lietuvai" įgyvendinimą bei Lietuvos mokyklų kompiuterizacijos procesą.

Konkurso komisija, vadovaujama žurnalisto Algimanto Čekuolio, antrąją vietą ir 10000 Lt piniginę premiją skyrė dienraščio “Kauno diena” žurnalistei Aldonai Kibirkštienei, trečioji vieta ir 5000 Lt premija teko žurnalo “Naujoji komunikacija” žurnalistei Anastasijai Zemdliauskaitei.

Paskatinamosiomis 1000 Lt premijomis apdovanoti “Lietuvos ryto” žurnalistas Mantas Dubauskas, “Anykštos” žurnalistai Vidmantas Šmigelskas ir Algimantas Kleiva bei “Sekundės” žurnalistė Vilija Raubienė. Specialiuoju prizu apdovanota Kauno “Žiburio” vidurinės mokyklos dešimtokė Sigita Purytė. Pirmoji premija – dviejų savaičių kelionė į JAV – šiemet paskirta nebuvo.

“Lietuvos žiniasklaida vaidina didžiulį vaidmenį skatinant Lietuvą kompiuterizuoti mokyklas. Surengtu konkursu siekta paraginti žurnalistus atidžiau sekti ir analizuoti šios srities padėtį, įžvelgti ir parodyti priežastis, kodėl mūsų mokiniai vis dar neturi reikalingų sąlygų naudotis šiuolaikinėmis technologijomis. Manau, žurnalistai per šiuos metus atliko didžiulį darbą ir gerokai paskatino procesus, išjudinusius švietimo sistemos kompiuterizaciją iš mirties taško. Tikiuosi, kad ši gera patirtis bus plėtojama ir ateityje”, - sakė premijos steigėjas dr. J.P.Kazickas.

Konkurse dalyvavo 20 Lietuvos žurnalistų ar autorių grupių, atstovavusių ir nacionalinę, ir regioninę žiniasklaidą. Vertinant buvo atsižvelgta į kiekvieno autoriaus ar autorių kolektyvo parengtų medžiagų aktualumą, profesionalumą, tematiką ir sklaidą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją