„Aš ir mano komanda dedame didžiules pastangas ieškodami kelių, kaip saugiai būtų galima atverti kultūros ir pramogų sektorius. Diskutavome su sveikatos ekspertų taryba, radome bendrą formatą su SAM, įtraukėme visų kultūros sferų atstovus į bendrų sprendimų paiešką. Gimė ir konkretūs atlaisvinimo siūlymai, kuriuos galėtų svarstyti LRV ir ekspertai. Remdamiesi kitų šalių pavyzdžiais ieškome būdų, kaip padėti privatiems renginių organizatoriams.

Visose diskusijose galvą guldydavau už tai, kad esame atsakingi ir galime saugiai grįžti į veiklas. Pasitikėjimas yra svarbu, tik jo pagrindu galime priimti sprendimus. Deja, M.A.M.A apdovanojimai didesnio tarpusavio pasitikėjimo nesukūrė“, – savo feisbuko paskyroje rašo S. Kairys.

„Taip, apdovanojimai nebuvo renginys, filmavimai televizijose vyksta nuolat. Tačiau nežinau, kaip reikėtų paaiškinti kai kurių mūsų žvaigždžių elgesį socialiniuose tinkluose matytuose įrašuose. Popkultūros atstovai ir influenceriai daliai visuomenės turi nemenkos įtakos, todėl reikėtų labai gerai apgalvoti galimas kiekvieno viešo žingsnio pasekmes. Ir čia jau nesvarbu, testuoti visi ar pan. Pilnas Instagramas vaizdų su vakarėlio dalyviais, kurie tiesiog demonstruoja aiškų požiūrį į atsakomybę ir dvigubus standartus.

Visas aplinkybes toliau aiškinasi policija. Organizatoriai turbūt neįvertino, koks svarbus tokioje ekstremalioje situacijoje yra ne tik pažodinis teisės aktų laikymasis, bet ir visuomenės solidarumas bei vieni kitų palaikymas.

Tačiau tai, kas vakar vyko Kaune, neturi tapti priežastimi ir kliūtimi atverti daugiau kultūros. Pabrėšiu – atsakingos kultūros sektorių. Juk vakar šventėme ir Teatro dieną, taip pat turėjome renginį – Scenos kryžių apdovanojimus, kurių organizatoriai labai atsakingai pažvelgė į realybę.

Todėl noriu visų paprašyti nesekti blogais pavyzdžiais, o visų pirma nepamiršti tarpusavio pasitikėjimo ir atsakomybės. Tik tai mums leis tikėtis, kad po Velykų galėsime atverti daugiau kultūros“, – teigia Kultūros Ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)