Pernai lapkritį po ilgų karantino sąlygotų atidėliojimų LNOBT surengta „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonija, režisuota Gedimino Šeduikio, buvo įvertinta kaip meniškai kokybiškiausias tokio pobūdžio renginys per visą šalies teatralų kasmetinių įvertinimų už sėkmingiausius sezono darbus istoriją. Kaip tik todėl pagrindinį Tarptautinės teatro dienos minėjimo renginį šįmet buvo nutarta dar kartą organizuoti didžiausiame šalies teatre, vadovaujant tam pačiam režisieriui. Renginio scenarijaus autorius – poetas ir dramaturgas Mindaugas Nastaravičius, muzikinės koncepcijos autorius – LNOBT vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila, choreografas – LNOBT baleto meno vadovas Martynas Rimeikis. „Auksinių scenos kryžių“ ceremonijos komandoje taip pat dirbo scenografė Sigita Šimkūnaitė, šviesų dailininkas Andrius Stasiulis, vaizdo projekcijų kūrėjas Linartas Urniežis ir prodiuseris Artūras Alenskas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tai – jau trečioji mano kuriama šalies teatralų apdovanojimų ceremonija: pirmoji, taip pat vykusi LNOBT, buvo 2016 m. „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai. Po itin palankių pernykščių įvertinimų nesinorėjo padaryti prasčiau, o teatrinio gyvenimo realijos tebėra neįprastos ir jos kelia mums savų iššūkių. Antrus metus iš eilės turėsime ceremoniją be pilnos salės žiūrovų, be gyvų apsikabinimų ir, žinoma, be iš visos Lietuvos suvažiavusių teatralų šventės po apdovanojimų įteikimo. Teko galvoti, net kaip patį „Auksinį scenos kryžių“ pakabinti laureatui ant kaklo nepažeidžiant saugumo reikalavimų... Be abejonės, visi iki vieno renginio dalyviai ir komandos nariai – nuo nominantų iki TV operatorių – privalės turėti galiojančius COVID-19 testų atsakymus“, – pabrėžia režisierius G. Šeduikis.

Šįkart kūrėjai neketina praskleisti renginio paslapčių uždangos iki pat šeštadienio, tad ceremonijos vedėjus, koncertinių numerių atlikėjus ir, žinoma, naujuosius „Auksinių scenos kryžių“ laureatus sužinosite tik kovo 27 d. nuo 19 val. stebėdami tiesioginę 90 min. trukmės transliaciją per LRT televiziją. Beje, tai, kad teatralų apdovanojimų tiesioginė transliacija po ilgesnės pertraukos sugrįžta į pagrindinį LRT kanalą, irgi yra ceremonijos kūrėjų meistriškumo pripažinimas.

Staigmeną teatro gerbėjams ruošia ir LNOBT: pirmą kartą teatro „Facebook“ paskyroje ir „YouTube“ kanale bus galima stebėti kitokią, dar daugiau netikėtumų žadančią transliaciją iš renginio užkulisių.

Šįmet „Auksinių scenos kryžių“ komisija paskelbė nominantus 15-oje apdovanojimų kategorijų. Taip pat paaiškės naujas „Boriso Dauguviečio auskaro“ savininkas (šis atminimo ženklas teikiamas už naujų sceninės išraiškos formų paieškas) ir tradicinės Padėkos premijos, skiriamos už viso gyvenimo kūrybą, laureatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)