„Žmonijos kelionė“ (Journey of Humanity) yra suskirstyta į 70 įrėmintų dalių, užimančių 1 595,76 kv. m. – kone keturių krepšinio aikštelių plotą.

Organizatorių pareiškime sakoma, kad darbas buvo parduotas už dvigubai didesnę nei tikėtasi sumą ir kad šie pinigai atiteks vaikų labdaros fondams.

Visas 70 dalių antradienio aukcione Dubajaus viešbutyje „Atlantis, The Palm“ nupirko Dubajuje gyvenantis Prancūzijos pilietis Andre Abdoune'as.

Darbas, kurį Guinnesso pasaulio rekordų knyga pripažįsta „didžiausia meno drobe“, buvo eksponuojamas šio prabangaus viešbučio pokylių salėje. Iš pradžių jį ketinta parduoti dalimis.

„Esu kilęs iš neturtingos šeimos ir kartais žinodavau, ką reiškia neturėti ko valgyti, tačiau bent jau gavau savo tėvų meilės, mokslą ir paramą“, – naujienų agentūrai AFP sakė kriptovaliutos verslui vadovaujantis A. Abdoune'as.

„Paveikslas, kai jį pamačiau, padarė labai didelį įspūdį ir man būtų buvusi klaida išskirstyti jo dalis“, – sakė jis.

A. Abdoune'as taip pat atkreipė dėmesį į koronaviruso pandemiją ir sakė, kad ji paveikė vaikus visame pasaulyje.

„Turime reaguoti, tad jei galiu į dėlionę įdėti savo gabalėlį, džiaugiuosi“, – sakė jis.

S. Jafri siekė surinkti 30 mln. dolerių vaikų sveikatos apsaugos, sanitarijos ir švietimo iniciatyvoms skurdžiose pasaulio dalyse.

44 metų menininkas viliasi, kad jo darbas paskatins humanitarinį judėjimą.

Vaikai iš 140 šalių internetu teikė piešinius, kad šie būtų įtraukti į S. Jafri kūrinį, užbaigtą rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)