Parodoje eksponuojami Aleksandro Vozbino, Danielius Rusio, Jurgos Augustaitytės, Justinos Puidokaitės, Medos Norbutaitės, Roberto Bluj, Solomono Teitelbaumo darbai.

Parodos kuratorės Lenos Chvičijos teigimu, paroda gvildena idėją, kad hedonizmo samprata gali turėti glaudų ryšį su tautiniu mentalitetu.

„Paroda kviečia meno parodų lankytojus analizuoti hedonizmo sampratą iš esmės lietuviškajame kontekste. Keliu klausimą, kiek hedonizmas yra aktualus lietuvių tapyboje ir kūrybos procese. Šioje parodoje svarbios skirtingos hedonistinės tapybos pusės: tema, filosofinis literatūriškumas, nuotaika, spalvos ir faktūros“, – pasakoja ji.

Danielius Rusys sako, kad meno raiška – viena iš hedonizmo formų. „Man tai veikla ir malonumas daryti tai, ką noriu ir kaip noriu, tapyme ir ne tik, plastiškai mąstyti apie visas gyvenimo puses kaip džiazo muzikoje ir aiškintis su savo galva, pataikaujant sau pačiam. Tai kaip meilės laiškai sau, gal Dievui. Vien tik įdomesnės, išmoningesnės vizualumo kombinacijos atradimas sukelia malonumo pojūtį – kaip šachmatų etiudą išpręsti malonu, tik vaizdo atradyba dar maloniau“, – mintimis dalijasi parodos autorius.

Parodos kuratorė taip pat surinko dešimtis lietuvių ir užsienio šalių gyventojų, įskaitant kūrėjus, minčių, kaip hedonizmas reiškiasi jų pačių gyvenime. Šie atviri išpažinimai tampa tarsi atskiru meno kūriniu ir kviečia lankytojus į savianalizę bei diskusiją.

Parodą galima aplankyti ne tik gyvai galerijoje, tačiau ir virtualiai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)