„Florencija mane užbūrė – jos spalvos, gyvenimo ritmas, žmonės, turtinga miesto istorija. Tai, kad kadaise Florencija buvo ne tik vienas turtingiausių Europos miestų, bet ir menininkų traukos centras, juntama ir šiandien. Regis, net oras, kuriuo kvėpuoji, persisunkęs kūrybiniu virpesiu. Šiame mieste atradau naujų įkvėpimo šaltinių, suvokiau savo kūrybinį potencialą“, - tvirtina Florencijos dizaino akademijoje grafinio dizaino magistro laipsnį įgijusi Ieva Mekšrūnaitė.

Pirmojoje personalinėje parodoje jaunoji menininkė eksponuos intriguojančius, didelio formato grafikos darbus, kuriuos sukūrė studijuodama Florencijoje ir Vilniaus dailės akademijoje.

Grupinėse parodose Ieva Mekšrūnaitė pradėjo dalyvauti dar studijų Vilniuje metais. Tuomet grafikos darbus eksponavo Užupio alternatyviojo meno festivalyje „Armada“, Jonavos dailės dienose „Homo ludens“, Vilniuje, „Cafe de Paris“, dalyvavo kūrybiniame simpoziume Vokietijoje, parodose Suomijoje ir Prancūzijoje.

Pasak Ievos, kiekvienas kuriantis žmogus pajunta tą akimirką, kuomet privalo žengti akistaton su žiūrovu, užmegzti asmeninį kontaktą. Būtent tai ją ir pastūmėjo surengti pirmąją personalinę parodą.

„Jau studijuodama Italijoje pajutau, kad toji akistata neišvengiama, kad be emocijų ir vaizdų iškrovos toliau kurti negalėsiu. Jutau, kad tiesiog privalau su kažkuo pasidalinti manyje susikaupusiais vaizdais, pateikti savo požiūrį į kūrybą ir susidurti akis į akį su tais, kuriems kuriu“, - pasakojo Ieva.

Ieva Mekšrūnaitė 1997 m. baigė Kauno dailės gimnaziją, studijavo grafiką Vilniaus dailės akademijoje. Grafikos meno ją mokė garsūs Lietuvos menininkai ir dėstytojai A.Gurskas, J.Galkus, K.Vasiliūnas, M.Vilutis. Knygos grafikos magistratūros studijoms vadovavo destytojas A.Žvilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją