Kovo 20 d. 12 val. – spektaklis visai šeimai „Arklio Dominyko meilė“ pagal V. V. Landsbergio kūrinį, režisierius Albertas Vidžiūnas.

Pastaruoju metu žmogiškojo ryšio stygių išgyvena ir vaikai. Šis spektaklis, nors rodomas virtualiai, jiems ir jų tėveliams gali priminti apie seniai patirtą bendrą teatrinį džiaugsmą. Gyvai atliekamos aktoriaus ir bardo Gedimino Storpirščio dainos papildo V. V. Landsbergio kūrinio mažiesiems tekstus, jiems būdingą absurdo stilistiką – sakralinių temų dermę su anekdotu, detektyvu, mistinius siužeto posūkius keliaujant į egzotiškus kraštus. Spektaklis „Arklio Dominyko meilė“ skatina vaikus kūrybiškai mąstyti ir optimistiškai vertinti pasaulio ir Lietuvos istoriją, kultūrą, religiją. Spektaklį galima pažiūrėti per 4 valandas nuo transliacijos pradžios – nuo 12 iki 16 valandos.

Daugiau apie spektaklį čia.

Kovo 28 d. 19 val. – spektaklis „Žmogus iš žuvies” pagal Asios Vološinos pjesę, režisierė Eglė Švedkauskaitė. Spektaklis nominuotas trims 2020 m. „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimams.

Viena ryškiausių rusų jaunosios kartos dramaturgių Asia Vološina pjesėje „Žmogus iš žuvies“ savitai perteikia šiandieninės Rusijos jaunimo jauseną, kurią galima nusakyti vieno iš personažų fraze: Mūsų tėvynė žuvo iki mūsų gimimo. Belieka prarastos tėvynės, kaip to sniego Karvannaja gatvėje, atkeliavusio iš Michailo Bulgakovo kūrybos, ilgesys...

Dramaturgės bendraamžė režisierė Eglė Švedkauskaitė sako, kad pristatyti Asios Vološinos pjesę jai „Reiškia pakviesti žiūrovą į išsitempusį laiką, kurio rėmuose skleidžiasi nerimas. Dėl savęs, dėl savo kūno, dėl savo vaiko, dėl šalies ir ateities. Tai proga įsigilinti į laisvės sąvoką – kas tai yra nedemokratinėje aplinkoje? Realybė (ir valstybė) šioje pjesėje – opresyvi, ji ateina į namus, kuriuos pjesės personažai naiviai laiko pakankamai tvirta barikada, ir pasiima tai, ką nori. Bet jei tu atsitveri savo bute nuo kasdienybės, ar nedarai paslaugos pačiai sistemai? Tu atsitrauki. Suvokęs savo stovėjimo mitinge absurdiškumą, skubi į saugų citatų ir svajonių pasaulį namuose. Nevaldomos agresijos, kurią propaguoja šiandieninė Rusija, akivaizdoje įžūlu taip klausti, bet „Žmogus iš žuvies” leidžia pasvarstyti: kokia prasmė eiti į aikštes, kai eilinio piketo scenarijų žinai atmintinai? Jeigu nuojauta vis garsiau kužda, kad turi reikalą su mirusia šalimi, kurios kūnas atšalo dar iki tau gimstant?”

Spektaklį galima pažiūrėti per 4 valandas nuo transliacijos pradžios – nuo 19 iki 23 valandos.

Daugiau apie spektaklį čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)