Delfi Plius projekte „Rusijos revoliucijos grimasos“ politikos žurnalistė Viktorija Rimaitė pasakoja apie Rusijos ir viso likusio pasaulio istoriją pakeitusius įvykius bei asmenybes.

„Dažnu atveju Rusijos revoliucija yra užgožiama naratyvų, susijusių su II pasauliniu karu. Šie tragiški į viso pasaulio istoriją įėję ir ją pakeitę įvykiai tarsi primirštami, neretai lieka istorijos paraštėse. Projekto „Rusijos revoliucijos grimasos“ tekstuose stengiuosi atskleisti ne tik istorinę, bet ir politinę įvykių pusę – kaip istoriniai Rusijos revoliucijos įvykiai atvedė iki tam tikrų politinių įvykių, kurie pakeitė ne tik pačios Rusijos, bet ir viso pasaulio istoriją“ – pasakoja tekstų autorė Viktorija Rimaitė.

Kaip iš eilinio girtuoklio Rasputinas virto kone šventuoju, pelniusiu pačios carienės prielankumą ir kokį vaidmenį Rusijos istorijoje suvaidino Vladimiras Iljičius bei kitos politiniam Rusijos gyvenimui ne mažesnę įtaką turėjusios asmenybės? Rusijos revoliucijos istorija projekte pasakojama per svarbų vaidmenį istoriniu ir politiniu atžvilgiu suvaidinusių asmenybių prizmę.

„Norėjosi sukurti žanrą, kuris skaitytojams būtų patrauklus ne tik kaip populiarioji, faktais nepatikrinta istorija. Todėl šiuose tekstuose remiuosi jau atliktais moksliniais tyrimais, kurie padeda atskleisti skirtingus vertinimo taškus. Dėl daugelio „Rusijos revoliucijos grimasos“ projekte aptariamų asmenybių bei įvykių eigos istorikai neturi vieningos nuomonės, tad mano tikslas buvo parodyti tų nuomonių įvairovę ir leisti skaitytojui pačiam pasirinkti, kuri iš jų jam yra priimtinesnė“ – pasakoja politikos žurnalistė Viktorija Rimaitė.

Projekto „Rusijos revoliucijos grimasos“ tekstus skaitykite arba klausykite audio formatu tik Delfi Plius platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)