Pirmasis piketas buvo surengtas teatre „Odéon-Théâtre“ dar kovo 4 d. Antradienį akcija pasiekė ir Paryžiaus rytinėje dalyje esantį „Theatre de la Colline“: apie 30 studentų įžengė į pastatą, nešdami plakatus su užrašais „Reikia atsidaryti“, „Kultūra miršta, kartai gresia pavojus“. Dar kelios dešimtys akcijos dalyvių susibūrė prie įėjimo į pastatą. Analogiška akcija prasidėjo ir Strasbūro Nacionaliniame teatre.

Pasak radijo stoties, protestuotojų branduolį sudaro Nacionalinės dramos meno konservatorijos (CNSAD), Aukštosios dramos meno mokyklos (Esad) ir Studijos-teatro mokyklos „d'Asnières“ studentai.

Kovo 6 d. pas „Odéon“ teatre įsikūrusius protestuotojus atvažiavo kultūros ministrė Roselyne Bachelot. Ji patikino, jog tęs konsultacijas, kad apsaugotų be darbo likusius artistus ir kitus kultūros darbuotojus. Tačiau antradienį Visuotinės darbo konfederacijos (CGT) kultūros skyrius paragino „tęsti teatrų okupaciją“.

Prancūzijoje teatrai, muziejai ir kitos kultūros įstaigos uždaryti nuo spalio pabaigos, kai šalyje antrą kartą buvo įvestas saviizoliacijos režimas. Pagal preliminarų planą, paskelbtą lapkričio pabaigoje, jie turėjo atverti duris sausį, bet nuo metų pradžios Prancūzijoje sergamumas Covid-19 išlieka stabiliai didelis – daugiau kaip 20 tūkst. naujų atvejų per parą, todėl valdžia vis atideda restoranų, teatrų ir muziejų atidarymą. Iki šiol nebuvo paskelbta net apytikrė data, kada to būtų galima tikėtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)