Festivalio „Kino pavasaris“ vadovas Algirdas Ramaška pranešime žiniasklaidai pastebi, kad šiandien kaip niekada žmonėms reikia fizinių patirčių: „Ieškojome būdų, kaip saugiai ir nepažeidžiant karantino taisyklių sukurti priežastį ir galimybę pailsėti nuo kasdienės rutinos bei pasidaryti šventę. Ilgai svarstėme, koks naujas festivalio formatas galėtų pradžiuginti žiūrovus. Praėjusiais metais prasidėjus kelionių ribojimams pakvietėme keliauti su projektu „Aerokinas“, o šiais metais nusprendėme suruošti renginių pasiilgusiems ir nuo pilkos kasdienybės pavargusiems kino mėgėjams atostogų galimybę kartu su dosniu festivalio repertuaru.“

Šiemet į kino teatrus pakviesti negalintis festivalis „Kino pavasaris“ žiūrovus kviečia bent trumpam pabėgti nuo kasdienybės ir pasidovanoti „Atostogas su KINO PAVASARIU”.

„Kino pavasaris“ viešbučiuose rengiasi sukurti tikro festivalio dvasią – kovo 18 dieną įvyks iškilminga „Kino pavasario“ atidarymo ceremonija, kuri bus transliuojama internetu iš viešbučio „Hotel PACAI“.

„Festivalis „Kino pavasaris“ nenustoja stebinti ⎯ džiaugiamės galėdami praturtinti kūrybišką didžiausio Baltijos šalyse kino festivalio atostogų su kinu patirtį pasiūlydami jausmingą mūsų viešbučio atmosferą alsuojančią turtinga ir meno kūrinių kupina praeities bei dabarties istorija, ⎯ sako viešbučio „PACAI“ generalinė direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė. ⎯ Šiuo sudėtingu, tačiau įdomiu laikotarpiu jaučiame ypatingą sinergiją, todėl esame pasirengę priimti kino gerbėjus mūsų prabangiame viešbutyje, pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, ir pakviesti juos į nepaprastą kelionę laiku.“

Per atidarymą svečius pasitiks šventinis raudonas kilimas, fotografų objektyvai, partnerių staigmenos kambariuose, o svarbiausia ⎯ festivalis suteiks galimybę „Kino pavasario“ filmus žiūrėti neribotai. „Kad ir visą naktį“, ⎯ juokiasi festivalio generalinis direktorius Algirdas Ramaška ir priduria, kad ir pats svajoja apie vienos nakties pabėgimo planą.

„Kino atostogų“ projektą Vilniuje džiugiai sutiko projekto partneriais tapusi miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“. „Šis projektas svarbus tiek kino mylėtojams, tiek miestui, tiek, žinoma, laikinai be turistų likusiems viešbučiams. Kiekvienas viešbučio kambarys taps privačia kino sale, o kiekviena išvyka į jį ⎯ savotiška kelione, kuri atneš naujų, nekasdienių įspūdžių ir padės lengviau sulaukti karantino ribojimų pabaigos. Atostogos su „Kino pavasariu“ suartino Vilniaus kultūros ir turizmo sektorius, o juos ypač palietė pandemija. Projektas parodo, kad drauge galime lengviau ieškoti naujų sprendimų ir galimybių“, ⎯ sako agentūros vadovė Inga Romanovskienė. Ji neabejoja, kad norinčiųjų iškeisti namų aplinką į kiną viešbutyje projekto organizatoriai sulauks nemažai.

Mėgautis filmais viešbučiuose bus galima viso festivalio metu, iki pat jo pabaigos balandžio 5 dieną. Projekte dalyvaujančius viešbučius galima rasti festivalio puslapyje internete ⎯ čia būsimi lankytojai galės išsirinkti ir festivalio filmus. Viešbučiai kino žiūrovams ruošia ypatingus pasiūlymus, o „Kino pavasaris“ pasirūpins, kad šventinė atmosfera žiūrovus lydėtų viso festivalio metu. Svečiai galės žiūrėti didžiuosiuose pasaulio festivaliuose apdovanotus filmus, derinti gurmanišką vakarienę, o ryte aptarti įspūdžius prie pusryčių stalo.

Į atostogas su „Kino pavasariu“ kviečia Vilniaus viešbučiai „Hotel PACAI“, „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, „Artagonist Art Hotel“, „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“, „Radisson Blu Lietuva“, „Courtyard Vilnius City Centre“, taip pat Kauno viešbutis „Moxy Kaunas Center“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)