Poema „Pažinimo medis“, J. Marcinkevičiaus parašyta minint 400-ąsias Vilniaus universiteto įkūrimo metines, 1979-aisiais. Jaunimo teatro aktorius Ignas Ciplijauskas gimęs tais pačiais metais – kalbėdamas apie kūrinio pasirinkimą šiai progai, juokavo, kad dėl tokio datos sutapimo „jaučiasi už šią poemą atsakingas“.

Poemos veiksmo momentai susieti su žymiais Lietuvos istoriniais asmenimis: tai pirmasis Vilniaus universiteto rektorius Petras Skarga, lietuvių raštijos pradininkas ir pamokslininkas Konstantinas Sirvydas, europinio garso poetas ir poetikos specialistas Motiejus Kazimieras Sarbievijus, muzikos ir vaidybinio meno puoselėtojas Žygimantas Liauksminas, pirmosios lietuvių kalba parašytos krašto istorijos autorius, švietėjas ir rašytojas Simonas Daukantas. Tad besiklausant aktoriaus skaitomos poezijos bus proga prisiminti svarbius Lietuvos istorijos momentus.

Portale Delfi šis įrašas bus pasiekiamas iki kovo 14 d., vėliau jį bus galima rasti Valstybinio jaunimo teatro tinklapyje, rubrikoje „JT digital“ drauge su kitais karantino metu aktorių įrašytais darbais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)