Iki kovo 30 d. video, animacijos bei skaitmeninių idėjų kūrėjai gali teikti savo darbus, o reikalavimus atitinkantys kūriniai bus transliuojami 50-yje sostinėje išsidėsčiusių skaitmeninių ekranų. Kas savaitę vilniečiai galės pamatyti vis naujus kelių sekundžių videokūrinius.

Šio projekto tikslas – suteikti didesnį žinomumą kūrėjams, jų darbams ir padovanoti miestiečiams naujų patirčių bei kurti gerą emocinį klimatą. „10sek“ projektą inicijuojanti lauko reklamos kompanija „JCDecaux Lietuva“ buvo inspiruota ankstesnių kūrybinių projektų rezultatų.

„Po pirmojo karantino kartu su Vilniaus miesto savivaldybe sostinėje sukūrėme didžiausią meno galeriją po atviru dangumi. Ši idėja patiko menininkams ir miestiečiams. Jie galėjo atrasti daug kūrėjų ir smagiausia, kad projektas įkvėpė žmones įsigyti dalį miesto gatvėse pristatytų kūrinių, o kai kurie menininkai gavo ir naujų darbo pasiūlymų. Tuo metu eksponavome kūrinių reprodukcijas, todėl kitų medijų kūrėjams nebuvo galimybės prisistatyti. Taip gimė „10sek“ projektas, kuris kviečia judančių vaizdų kūrėjus realizuoti savo kūrybinius sumanymus“ – sako „JCDecaux Lietuva“ vadovė Žaneta Fomova.
Projektas „10sek“

Daug tyrimų kalba apie tai, kaip šiuo metu žmonėms ypatingai reikalinga kultūra ir menas. Ilgai uždarytos meno institucijos, kino teatrai, koncertų salės apribojo ir videokūrėjų galimybes savo sumanymus realizuoti dideliame mastelyje. Todėl šis projektas viešojoje erdvėje taps tarsi scena jiems, o tuo pačiu ir sale žiūrovams bei įkvepiančia kasdieninio gyvenimo dalimi.

Projekte „10sek“ laukiamos įvairios kūrybinės idėjos, kurios gali būti išpildytos naudojant lėtos animacijos principą. Projekto organizatoriai pataria dalyviams savo video kurti atsižvelgiant į tai, kad jie bus transliuojami aktyvioje miesto aplinkoje. Todėl reiktų pagalvoti, kad efektingos idėjos netrikdytų vairuotojų.

„10sek“ komanda kviečia dalyvauti įvairių sričių kūrėjus kuriančia video formatu. Iki kovo 30 d. reikia sukurti arba atsirinkti norimą video pritaikytą vertikaliems ekranams. Dalyvavimas yra nemokamas, o visus reikalavimus kūrėjai gali rasti oficialioje projekto internetinėje svetainėje 10sek.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)