„Ilgam laikui užvertos galerijų ir muziejų durys užkirto kelią įprastinei meno sklaidai, galimybei realizuoti ir pristatyti kūrybinius projektus. Pastarieji vyriausybės nutarimai šios srities atžvilgiu taip pat kelia slogutį, nes leidžiama veikti tik toms galerijoms, kurios turi parduotuves, netrukus taip pat bus leista atidaryti ekspozicijas, tačiau tik tas, kurios esti atvirose erdvėse. Turint omenyje, jog muziejai ir galerijos nėra masinių susibūrimų vietos, šie sprendimai panašėja į šaukšto bedimą į kaktą, o ne į burną.

Manome, kad tai didžiulis praradimas ne tik menininkams, bet ir visiems piliečiams: kaip teigia garsioji piktintis mėgusio romėnų satyriko Juvenalio Junijaus Decimo frazė, žmonėms reikia ne tik duonos, bet ir žaidimų“, – skelbiama renginio aprašyme.

Iniciatyvos organizatorėmis prisistatančios Kristina Alsytė, Adelė Liepa Kaunaitė ir Goda Lukaitė kviečia tapytojus, grafikus ir kitų sričių vizualaus meno kūrėjus susitikti prie Aušros vartų ir nešiniems savo paveikslais, laikantis saugaus atstumo,bei dėvint apsaugines kaukes keliauti iki miesto širdies, Katedros aikštės, ir tokiu būdu išreikšti poziciją, jog atsisako būti pasmerkti užmarščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)