Iš viso projekte bus atrinkti 104 dalyviai iš 11 Europos šalių, kurie 2021-2024 metais kurs bendrą, scenos menus (šokį, teatrą, muziką, scenografiją, režisūrą) ir tarptautiškumą puoselėjantį projektą. Jo finalas – 2024-aisiais organizuojamas visų projekto dalyvių bendras pasirodymas ir turas po Europos šalis-partneres.

Menų fabriko „Loftas“ organizuojamose atrankose dalyvius vertino iš Vokietijos atvykusi pagrindinių organizatorių „Pan.Optikum“ teatro komanda. Dalyviai galėjo susipažinti su pagrindiniu „PPP" projekto iniciatoriumi Matthias Rettner, meno vadove Sigrun Fritsch, choreografe Luka Fritsch ir jaunuoju projekto asistentu Flynn Moers.

Visi užsiregistravę dalyviai suskirstyti grupėmis, kurioms buvo skiriamos po 2,5 val. – per jas vyko šokio bei improvizacinės užduotys, leidžiančios komisijoms nariams kuo geriau įvertinti dalyvių kompetenciją ir pasirengimą. Atrankoms pasibaigus, tą pačią dieną buvo atrinkti galutiniai projekto dalyviai, kurie atstovaus Vilniui ateinančius ketverius metus.

Projekto meno vadovė Sigrun Fritsch neslėpė, jog galutinį sprendimą priimti buvo išties sunku – visi atrankos dalyviai sužavėjo savo patirtimi, energija, atvirumu ir smalsumu.

„Atrodė, jog į projektą norėtume pasiimti kiekvieną – juk žinome, kiek ši patirtis gali duoti jaunam, talentingam žmogui. Turėjome tikrai labai stiprių kandidatų – vieni iš jų buvo neprilygstami šokio srityje, kiti – teatro, – kalbėjo ji. – Tačiau negalima atsižvelgti tik į individualias šokėjo savybes, lygiai taip pat svarbu yra tai, kaip jis jaučiasi ir dirba grupėje – juk šis projektas yra būtent apie komandinį darbą. Manome, jog po atrankų „Lofte‘‘ surinkome išties labai stiprią grupę, kurios žmonės per artimiausius ketverius metus nustebins ne tik mus, bet ir patys save.“

Geriausiai pasirodę ir į projektą atrinkti dalyviai vieningai sutarė, jog konkurencijos atrankų metu nejautė – visi tiesiog džiaugėsi galėję šokti kartu ir smagiai praleisti laiką.

„Konkurencijos ne tik, kad nejaučiau, bet ir apskritai ji netvyrojo atmosferoje. Priešingai – buvo smagu sutikti pažįstamų veidų, persimesti vienu kitu žodžiu ir, galų gale, karantino metu šokti ne vienai savo kambaryje, o vėl drauge su bendraminčiais. Aš tikrai manau, jog visi dalyvavę tiesiog mėgavosi procesu ir pateiktomis užduotimis“, – pasakojo Gabija Stašinskaitė.

Vieni iš pagrindinių lūkesčių, kuriuos atrinkti dalyviai įvardino po atrankų, tai susipažinimas su kitų šalių kultūromis, žmonėmis, galimybė atrasti naujų idėjų, perspektyvų bei dar nepažintų šokio spalvų.

Milda Keršulytė, viena iš projekto dalyvių, sako, jog iš projekto tikisi ne tik gauti naujų patirčių pati, bet ir įkvėpti kitus.

„Iš šio projekto tikiuosi pasisemti įkvėpimo ir gebėti įkvėpti kitus, sumažinti bet kokius kalbos ar kultūros barjerus tarp skirtingų tautų žmonių, paprasčiausiai šokant kartu, – sako ji. – Kitas, nemažiau svarbus lūkestis, būtų parodyti žmonėms, kad šokti gali kiekvienas, nepaisant turimų įgūdžių. Dalyvaudama renginiuose, vakarėliuose, labiausiai juose pasigesdavau laisvumo, gyvybingumo. Žmonės dažnai būna susikaustę, bijo kažką padaryti „ne taip“, suklysti. Tai ne tik suvaržo juos pačius, bet ir atima galimybę kurti smagią, įvairiapusišką atmosferą. Nes šokti juk ir reiškia būti laisvam.“

Prieš prasidedant atrankoms, visi į Menų fabriką „Loftas“ atvykę dalyviai buvo testuojami greitaisiais Covid-19 testais. Įsitikinus, jog visų testų rezultatai neigiami, siekiant užtikrinti rekomendacijas atitinkančius atstumų laikymosi reikalavimus, dalyviai buvo suskirstyti į mažesnes grupes, kurios pasirodė skirtingais laikais.

Daugiau projekto akimirkų – „@ppp_vilnius“ Instagrame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)