„Kiekviena krizė brėžia ne tik ribas, bet ir atveria naujas galimybes. Nors muziejai ir galerijos uždarytos, aukso amžių išgyvena skaitmeninis menas. Ieškodami mums patiems aktualių išraiškos formų, dar karantino pradžioje inicijavome skaitmeninio meno platformos sukūrimą“, – pranešime žiniasklaidai teigia R. Narkus.

Pasak jo, šia iniciatyva siekiama išjudinti vaizduotes. „Pasaulį ir kasdienybę užgriuvo savo ribų supratimas. Ir nepaisant to, kad mūsų erdvėlaiviai išsiveržė už Saulės sistemos, o su išmaniaisiais telefonais galime daugiau, negu graikų dievai, dėl vaizduotės nepakankamumo atsakymų ieškome moksle ir technologijose, galvodami, kad jie išpirks mūsų klaidas“, – sako R. Narkus.

Robertas Narkus

Taigi, šiuo projektu norima reabilituoti terminą „fantazija“ ir suteikti menininkams naujus įrankius bei erdvę kurti ir pristatyti idėjas. „High Limits“ skaitmeninio meno platfoma subūrė menininkus – vietnamiečių kilmės kūrėją Secum Cheung, Niujorke kuriančią Cole Lu ir lietuvius R. Narkų bei Igną Pavliukevičių – bei skaitmeninio meno kūrėjus, animatorius, programuotojus Antaną Skučą, Mantą Talmantą, Emmą Norton Rae ir Jorį Čižiką.

Platforma „Hihg Limits“ yra atvira menininkams bei visuomenei: skaitmeninio ir tarpdisciplininio meno kūrėjams, tyrėjams, teoretikams, kritikams, mėgėjams, studentams ir visiems, neabejingiems. Kol kas čia galima susipažinti su keturiais darbais, tačiau ateityje bus toliau vystomas platformos turinys, pristatant aktualius skaitmeninio meno projektus.

Platformos „High Limits“ kūrimą iniciavo menininkų dienos centras „Autarkia“. Šiuo metu platformos interneto tinklapis www.highlimits.xyz talpina keturis naujus meno projektus: S. Cheung savo kūrinyje tyrinėja nostalgijos ir kolonializmo problemas, C. Lu sukūrė darbą apie mitologiją bei erdvėlaivio „Voyager“ misiją, I. Pavliukevičius tinklapyje apgyvendino dirbtinio intelekto pagrindu sukurtą skaitmeninę būtybę, mintančią „TikTok“ algoritmais, R. Narkus kviečia į kelionę skrydžių simuliatoriumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)