„Mirtis išplėšė iš mūsų Aleksandrą Vozbiną. Lietuva neteko talentingo tapytojo, savo šalies patrioto, intelektualo, nuoširdaus draugo, šeima neteko mylimo vyro ir tėčio. Atsisveikinti ir palydėti Aleksandrą į amžinąją kelionę susirinksime vasario 28 d. (sekmadienį) nuo 11 iki 16 val. Vilniaus laidojimo namuose 1-ojoje salėje (Olandų g. 22). Amžino poilsio į Menininkų kalnelį Antakalnio kapinėse išlydėsime 16 val.“, – rašoma šviesaus atminimo tapytojo šeimos, bičiulių ir Lietuvos dailininkų sąjungos išplatintame pranešime.

„Suprasdami, kad daugybė Aleksandro kūrybos gerbėjų, draugų ir bičiulių iš visos Lietuvos norės atsisveikinti su juo, prašome laikytis karantino reikalavimų, dėvėti burną ir nosį dengiančias kaukes, į atsisveikinimo salę užeiti po kelis, mažomis grupelėmis“, – kreipiamasi į norinčius dalyvauti atsisveikinime.

Taip pat pranešama, kad norint išsaugoti Aleksandro kūrybinį palikimą ir tęsti jo pradėtus kūrybinius projektus, – plenerus, konkursus bei edukaciją – šeimos, Aleksandro bičiulių iniciatyva bei pritariant Lietuvos Dailininkų Sąjungai, įsteigiamas tapytojo A. Vozbino vardo fondas. Visi norintys ir galintys palaikyti kūrybinę iniciatyvą ir fondo veiklą gali ją paremti finansiškai. Fondo sąskaita: Lietuvos Dailininkų Sąjunga įm. kodas 191589837 AB SEB bankas LT457044060000263419, paskirties laukelyje įrašant A. Vozbino fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)