Daugiau kaip du dešimtmečius Vladimiras Gulevičius dirbo naujienų agentūroje ELTA.

„Mane nepaprastai nuliūdino žinia apie žinomo Vilniaus fotografo Włodzimierzo Gulewicziaus mirtį.

Jis buvo fotografijų ciklo, skirto 1990 m. Kovo 11-osios įvykiams ir 1991 m. Sausio įvykiams, autorius. Savo nuotraukose įamžino šv. Jono Pauliaus II ir Nobelio premijos laureato Czesławo Miłoszo vizitus Vilniuje. Dirbo fotografu Lietuvos prezidento (1993-1998) ir Lietuvos vyriausybės spaudos tarnyboje. Buvo aktyvus dainų ir šokių ansamblio „Wilia“ veteranų klubo narys.

2020 m. Lenkijos Respublikos prezidentas Andrzej Duda skyrė Włodzimierzui Gulewicziui Auksinį kryžių už nuopelnus plėtojant Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimą, veiklą Lietuvos lenkų bendruomenės labui ir lenkų kultūros sklaidą.

Šiomis sunkiomis akimirkomis reiškiu gilią užuojautą ir dvasinę paramą visiems velionio artimiesiems ir pažįstamiems“, - savo užuojautoje rašo Lenkijos Respublikos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska.

---------------------------
Urna su Velionio palaikais penktadienį, vasario 26-ąją, bus pašarvota laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“. Atsisveikinimas - nuo 10 val. Urna išnešama 14 val. Amžinojo poilsio Velionis atguls Liepkalnio kapinėse šalia savo tėvų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)