Remiantis ekspertų rekomendacijomis, 100 tūkst. eurų finansavimas paskirtas 9 programos „Kultūros ir kūrybinės industrijos“ veiklos „Kultūros startuoliai“ projektams. Finansavimas skirtas tokioms inovativioms iniciatyvoms kaip kultūros sričiai skirto paralelinio roboto ar preciziškų mikro filmavimų technologijos vystymas, inovatyvių elektrinių muzikos instrumentų ir vaizdo žaidimų tarptautinė sklaida. Taip pat finansavimas skirtas prototipų vystymui, elektroninių platformų sukūrimui. Pasak ekspertų, didžioji dalis finansuotų projektų ne tik gali būti monetizuoti, bet ir prisidės prie teigiamo tarptautinio Lietuvos įvaizdžio formavimo ir žinomumo, teigiama Lietuvos kultūros tarybos pranešime.

Programos „Kultūros ir kūrybinės industrijos“ veiklos „Tinklaveika“ projektams paskirstyta 200 tūkst. eurų, finansavimas skirtas 16 iniciatyvų. Dauguma finansuotų projektų –tęstiniai ir jau spėję įsitvirtinti tinklaveikos renginiai tokie kaip XII tarptautinė kino industrijos konferencija „Meeting Point – Vilnius“, „What's Next in Music?“ ar „Kultūros forumas 2021“. Tačiau finansavimas skirtas ne tik jau pripažintoms, bet ir naujoms iniciatyvoms. Finansavimas skirtas kino, šokio, teatro, dizaino, muzikos, šiuolaikinio meno, animacijos ir vaizdo žaidimų, bei kitų kultūros ir kūrybinių industrijų sektorių tinklaveikos projektams: konferencijoms, mugėms, dalyvavimui konkursuose ir ekspertų vizitams.

Lietuvos kultūros tarybą sudaro administracijos direktorius, laikinai atliekantis Tarybos pirmininko funkcijas Mindaugas Bundza, aktorius Vytautas Anužis, tautinių mažumų atstovė, muzikos pedagogė Ema Silvija Bojadžian, aktorė, pedagogė dr. Elzė Gudavičiūtė, menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis, menotyrininkė dr. Agnė Narušytė, architektas Rolandas Palekas, etnologė dr. Radvilė Racėnaitė, menotyrininkė dr. Skaidra Trilupaitytė ir literatūrologas dr. Dainius Vaitiekūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)