Vienas iš dviejų svarbiausių JAV kino festivalių „Slamdance“ vyks vasario 12-25 dienomis virtualiai. Festivalio filmai yra pasiekiami per virtualias platformas Slamdance.com, Apple TV, Roku, Amazon Firestick, ir YouTube visame pasaulyje. „Izaokas“ bus rodomas tik Pietų ir Šiaurės Amerikų teritorijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kino kūrėjai – kino kūrėjams“ – toks yra legendinio festivalio „Slamdance“ festivalio šūkis, pabrėžiantis festivalio fokusą į kino režisierius ir jų poreikius. Festivalis pirmasis parodė tokių režisierių kaip Christofer Nolan, Steven Soderbergh, Bong Joon-Ho, Lenos Dunham debiutinius filmus.

„Filmo idėjos aktualios bet kokiu istoriniu periodu, šiais laikais taip pat, nes „Izaokas“ yra apie nuolatinę vidinę žmogaus kovą – su savim pačiu ir su aplinka. Nevadinu filmo istorine drama, manau tai daugiau sapnas apie tam tikrą laiko tarpą, kuriame mes bandėme atkurti istoriją iš pasakojimų, nuotraukų ir filmų. Kad sukurtume savo pačių pasaulį. Matau filmą kaip blogą sapną, iš kurio negalima pabusti“, – komentuodamas filmą festivalio žurnalistams sakė režisierius Jurgis Matulevičius.

Pagal Antano Škėmos to paties pavadinimo kūrinį filmo „Izaokas“ scenarijų kūrė režisierius kartu su Saule Bliuvaite ir Nerijum Milerium. Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Dainius Gavenonis, Aleksas Kazanavičius, Severija Janušauskaitė. Filmo operatorius Narvydas Naujalis buvo apdovanotas Sidabrine gerve Nacionaliniuose kino apdovanojimuose, kaip ir filmo kompozitoriai Agnė Matulevičiūtė ir Domas Strupinskas. Filmą prodiusuoja Stasys Baltakis iš kompanijos „Film Jam“.

J. Matulevičiaus „Izaoko“ festivalinė premjera įvyko 2019-ųjų pabaigoje tarptautiniame Talino kino festivalyje. Filmas buvo tarp 6 geriausių Europos debiutų – buvo atrinktas į Europos Kino apdovanojimų Europos atradimo – Fipresci prizo trumpąjį sąrašą. 2020 metų rudenį filmas buvo rodomas tarptautiniuose festivaliuose Glazge, Odesoje, Prahoje, Rygoje, Kotbuse ir Amerikos kino instituto (AFI) Europos Sąjungos šalių programoje JAV.

Planuojama, kad „Izaokas“ Lietuvos žiūrovams bus pradėtas rodyti 2021-aisiais, kai tik atsidarys kino teatrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)