Nevyriausybinių scenos meno organizacijų asociacija (scenosmenoasociacija.lt) inicijavo tyrimą, kuris siekia pirmą kartą Lietuvoje įvertinti šio sektoriaus poveikį. Šio tyrimo metu bus parengta metodologija, kuri leis įvertinti sektoriaus kuriamą ekonominę, socialinę bei kultūrinę vertę ir komunikuoti ją politikos formuotojams bei Lietuvos visuomenei. Metodologiją kuria ir tyrimą atlieka „Xwhy / Supratimo Agentūra“ (xwhy.lt), padedanti geriau planuoti kultūros politiką ir praktinį jos taikymą.

Siekiant apibrėžti kultūros indėlį į šalies ekonominę bei visuomeninę gerovę, neužtenka įvertinti tik ekonominę naudą. Meno ir kultūros sektorius pasižymi ryškiu socialiniu bei kultūriniu poveikiu, susijusiu su visuomenes sveikata, švietimu, nusikalstamumo mažinimu, bendruomenių stiprinimu, ekonomine ir šalies gerove, didėjančia visuomenės narių empatija ir savanoryste, pilietiškumu, socialiai jautrių grupių įtraukimu į veiklas.

Nevyriausybinių scenos meno organizacijų asociacija ir „Xwhy“ kviečia nevyriausybines scenos menų organizacijas bei individualius scenos menų kūrėjus dalyvauti tyrime užpildant apklausą iki vasario 22 dienos. Ją galima rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)