Praėjusią savaitę projektas pristatytas Vyriausybei ir suinteresuotoms organizacijoms, akcentuota, kad kelerius metus teikiama ir vis auganti Kultūros paso paslauga parodė, kad reikalinga bendra moderni ir inovatyvi kultūrinės edukacijos sistema, kuri jungtų formalųjį ir neformalųjį ugdymą, apimtų visą Lietuvos teritoriją. Taip pat kalbėta apie kultūros ir švietimo sričių sinergiją, kuri leis sustiprinti formaliojo ugdymo procesą, papildyti jį kultūrinėmis veiklomis, didinti jo patrauklumą moksleiviams, o diegiami technologiniai sprendimai suteks galimybę nuosekliau koordinuoti veiklas, teigiama Kultūros ministerijos pranešime.

Šiuo metu Nacionalinė biblioteka rengia Kultūrinės edukacijos sistemos galimybių studiją, organizuoja susitikimus su formaliojo ir neformaliojo švietimo organizatoriais, kultūros ir meno paslaugų teikėjais.

Analizuojamos dabartinės Kultūros paso platformos galimybės, formuojamas bendras suinteresuotų institucijų ir pavienių kūrėjų, edukatorių tinklas.

Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projektas prasidėjo Nacionalinei bibliotekai kartu su Kultūros ministerija ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija sukūrus bendrą koncepciją, pavadintą „Kultūrinės edukacijos administravimo platformos ir kultūros edukatorių tinklo sukūrimas siekiant užtikrinti kokybišką ir įvairialypį kultūros ugdymą bei nuoseklų koordinavimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)